Makaleler
23
Xiaomi 16'nın, Qualcomm'un Snapdragon 8 Elite 2 işlemcisini duyurmasının hemen ardından Eylül ayı sonlarında tanıtılması bekleniyor. Bunun öncesinde, bugün cihazın tasarımını gösteren iddia edilen bir CAD tabanlı taslağı su şekilde gözüküyor.
1747921651687.webp

Yani, genel olarak gerçekten sıra dışı bir şey yok, sadece Xiaomi'nin en küçük amiral gemisi için tasarım dilinin doğal bir ilerlemesi gibi görünüyor. Geçmiş söylentilere göre, Xiaomi 16 bir periskop telefoto kamera ve 6,32" ile 6,36" arasında bir ekran boyutuyla gelecek.

Xiaomi 16'nın görünüşe göre 100W kablolu şarj desteğine sahip devasa bir 6.800 mAh bataryaya sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca, kendi boyutundaki bir cihaz için en iyi ekrana sahip olduğu iddia ediliyor.

1747921667830.webp

Sizin Xiaomi 16 hakkındaki düşünceleriniz neler?

Kaynak: GSMarena

3 4 gün önceden görmüştüm :D Xiaomi 15 gayet iyi cihazdı üstüne ne koyacaklar acaba?
mAh'i 5240'dan 6800'e cekecekler. Bu bile yeterli almak icin. Muhtemelen sinifinin en iyi paneliyle S26'dan daha kaliteli bir panelle gelecek. Xiaomi kafaya koymus bu sene Samsung'u zarara ugratacak buyuk olasilikla.

Kamera havuzunun tek renk olmasını sevmiyorum. Ucuz telefonları hatırlatıyor.
Tasarimi Xiaomi telefonlarla kiyaslarsak guzel. Xiaomi'nin telefonlarinij tasarimlari ya uzay mekigi gibi ya da ucuz Android telefonlar gibi gozukuyor. Yani 2025 yilindayiz bu hala degismedi. Ben uzay mekigi tasarimini seviyorum ama.
1747923500472.webp

Sınıfının lideri geliyor o halde.
Bu sene S25 mi Xiaomi 15 mi? Diye cok soruluyor ve kesin bir cevap kolay degil. Cunku iki telefonunda birbirinden ustun ozellikleri var. Ancak Xiaomi 16 serisi devrim niteliginde olacak. Yani bir bakima dogru. Segmentinin en iyi kompakt cihazi geliyor.