Hocam ucuz etin yahnisi yavan olur.Lityum-polimer pil bendeki.
Bir daha x*aomi almam bu ne arkadaş 7 aylık pil tamamen öldü 10 senelik Samsung bile daha yüksek ekran süresi veriyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Bulamadım kaldırılmış galiba, ama şöyle bir yazı buldum. Şarjınızın %100 olması gerekiyor.
Bazılarını kullandım ve işe yarıyor eğer çok pil tüketen program varsa. Ayrıca LineageOS kurmanızı da öneririm, bataryayı güzel dayandırıyordu Android 11 sürümü. Son olarak cihazınızdaki sistemin yedeğini alıp, Google hizmetlerini silip MicroG yüklemenizi öneririm, veya direkt UnGoogle işlemi yapıp mağaza için Aurora Store indirmenizi öneririm, Google Play Store programları var içinde.
Kaynak: Yardım - Root Sonrası Batarya OptimizasyonuROOT cihazlar için geçerli yöntem şu şekildedir, Bataryanızı uçak modunda %100 şarj edin rootexplorer gibi bir dosya yöneticisinde Batterystats.bin dosyasını bulun ve silin sistemi yeniden başlatın. Bunu 2-3 haftada bir tekrarlayın hepsi bu kadar.
Pil Ömrünü Uzatan 5 Uygulama ( Root Gerektirir )
Android cihazlar konusunda uzman olan kullanıcılar için hazırlanan bu listedeki uygulamalar genellikle root gerektirir.
No-frills
No-frills CPU Control uygulaması ile rootlu cihazlarınızın işlemcisini dilediğiniz gibi optimize edebilirsiniz. İşlemcinin çalışma saatininin minumum ve maksimum değerlerine düşürerek batarya tüketimini Azaltır
Lux Lite
Lux Lite uygulaması ile ekran parlaklık değerini belirlenen sınırların altına ya da üzerine çıkartabilirsiniz. Özellikle geceleri kullanmak için ideal olan Lux Lite root gerektiren bir uygulamadır
Wakelock Detector:
Wakelock Detector ile Android cihazınızın pilini sömüren uygulamaları anında tespit edebilirsiniz. Wakelock Detector ROOT gerektirir.
Greenify
Greenify, cihazınızın arkaplanında çalışan uygulamaları otomatik olarak kapatan ve pil-hafıza tasarrufu yapmanızı sağlayan gelişmiş bir uygulama. Agresif Doze modu ile daha fazla tasarruf için uygulama ayarlarından bu özelliği aktif edebilirsiniz.
NoRoot Firewall
Telefonunuzdaki uygulamalar gerekli ya da gereksiz yere sürekli veri alış-verişinde bulunurlar. NoRoot Firewall başta bir VPN uygulaması olmak üzere internetinizi sömüren uygulamalara dur demek için harika bir uygulamadır. NoRoot Firewall ile her uygulamanın internet erişimini teker teker kontrol edebilirsiniz.
Bazılarını kullandım ve işe yarıyor eğer çok pil tüketen program varsa. Ayrıca LineageOS kurmanızı da öneririm, bataryayı güzel dayandırıyordu Android 11 sürümü. Son olarak cihazınızdaki sistemin yedeğini alıp, Google hizmetlerini silip MicroG yüklemenizi öneririm, veya direkt UnGoogle işlemi yapıp mağaza için Aurora Store indirmenizi öneririm, Google Play Store programları var içinde.
EU ROM kurduktan sonra olmaya başladı acaba ROM sıkıntılı olduğu için mi acaba?Bulamadım kaldırılmış galiba, ama şöyle bir yazı buldum. Şarjınızın %100 olması gerekiyor.
Kaynak: Yardım - Root Sonrası Batarya Optimizasyonu
Telefonun yedeğini alıp sıfırlamayı deneyeyim düzelir belki. Bazen bayağı uzun dayanırken genelde hiç dayanmıyor çünkü.
Son düzenleme:
Endonezya ROM deneyin, daha hafif. Ancak yine de custom ROM öneririm. Bir de sıfırlama da genelde işe yarar ama bir süre sonra telefon yine yavaşlar.EU ROM kurduktan sonra olmaya başladı acaba ROM sıkıntılı olduğu için mi acaba?
Telefonun yedeğini alıp sıfırlamayı deneyeyim düzelir belki. Bazen bayağı uzun dayanırken genelde hiç dayanmıyor çünkü.
Endonezya ROM denerim hocam.Endonezya ROM deneyin, daha hafif. Ancak yine de custom ROM öneririm. Bir de sıfırlama da genelde işe yarar ama bir süre sonra telefon yine yavaşlar.
Gereksiz bir şey yok.
Arkadaşın dediği gibi endonezya romu kur. Gereksiz Çin yazılımları yok.Endonezya ROM denerim hocam.
Gereksiz bir şey yok.
Arkadaşın dediği gibi endonezya romu kur. Gereksiz Çin yazılımları yok.
Kullandığım cihaz için Endonezya ROM bulamadım. Redmi Note 12 4G (tapas) için var ise link verebilir misiniz?Endonezya ROM deneyin, daha hafif. Ancak yine de custom ROM öneririm. Bir de sıfırlama da genelde işe yarar ama bir süre sonra telefon yine yavaşlar.
@3586 Tuhaf bir şekilde telefonunuz için Endonezya ROM yok, diğerlerini bilmediğimden bir şey diyemiyorum. Önerim şu mesajdakileri denemeniz ve LineageOS kurmanız.
LineageOS Android 14: [SHARED] Lineage OS 21 Stable UNOFFICIAL for topaz/tapas
Bulamadım kaldırılmış galiba, ama şöyle bir yazı buldum. Şarjınızın %100 olması gerekiyor.
Kaynak: Yardım - Root Sonrası Batarya Optimizasyonu
Ben tapas için bulamamıştım sağolun hocam verileri yedekleyince kuracağım.@3586 Tuhaf bir şekilde telefonunuz için Endonezya ROM yok, diğerlerini bilmediğimden bir şey diyemiyorum. Önerim şu mesajdakileri denemeniz ve LineageOS kurmanız.
Formatlayınca düzeldi sanırım arkaplanda gereksiz çalışan bazı hizmetler telefonu harcıyordu.
Son düzenleme: