Cihaz
Redmi 13C (gale)
Merhaba,

Aslında çok da sorun değil öyle yazmama bakmayın ama Redmi 13C gale kodlu telefonuma Custom ROM kurmak istiyorum ama bir türlü bu işin içinden çıkamadım. Aklımda LineageOS, crDroid falan var. Günlük kullanım için uygun AOSP hissini doruklara kadar yaşatacak bir ROM kurmak istiyorum. Aslında GSI ayarlarda Android 16 GSI kurmayı denedim fakat işletim sistemi Wi-Fi adımından sonra donuyor ve ana sisteme geri dönüyor.

Acaba FastbootD modundayken GSI flashlasam bir şey olur mu? Bazı kişiler System bölümünde ROM için yeterli alan kalmadığında product gibi bölümleri siliyorlar ama bence bu çok riskli. Çünkü telefonun telefon olduğunu o bölümden anlıyor.

Vanilla LineageOS Vanilla gibi küçük System bölümüne sığabilecek GSI'ler bulsam sıkıntı yaratır mı? TWRP diyenler için de TWRP için recovery bölümü yok nispeten yeni bir cihaz olduğu için, o yüzden baktığım herkes TWRP. Img'sini boot bölümüne flashlayıp Fastboot reboot recovery yapıyorlardı. Aynısını ben de yaptım fakat cihaz bootloop yaptı. O yüzden ben de stock boot.img flashladım şu an için çalışıyor ama MIUI'ın görüntüsü midemi bulandırıyor. (Mecazi). Zaten o yüzden nispeten AOSP olan temiz açık kaynak günlük kullanıma uygun batarya tüketimi düşük bir ROM arıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim

Dosya Ekleri

• 17615852719371101427585605645289.webp
    17615852719371101427585605645289.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
DSU Sideloader ile deneyin derim.
Xiaomi'ler sistemleri şişik oldukları için partition'lari geniş product silemeye gerek yok.
Hocam denedim Shizuku ile fakat GSI dosyasını atıyorum 15dk falan bekletiyor sonra "Successfly." diyor üstteki bildirime bakın dior ama üstte dsu bildirimi yok FastbootD modunda AOSP falan yüklemeyi düşünüyorum