Xiaomi birçok telefonla deneyimim var, en son 17 aldım.
Xiaomi ekibi ince noktaları düşünme özürlü. Diğer ekosistemlerde bir kere ekosistemin hesabını bağlarsın iş biter. Mi ekosisteminde her yerde hesaba girmen gerekir. Mi Home uygulaması var, bir cihazda hesabı açtığın anda diğer cihazlarda otomatik çıkış yapar. Tabletlerim, telefonlarım, bilgisayarlarımın tamamında hesabımın açık kalması ve en yakınımdakinden cihazları kontrol etmeyi tercih ederim. Çıkış yolu olarak her cihaza ayrı mi hesabı açın yaklaşımları var. Diğer sistemler insan odaklı, Mi sistemleri cihaz odaklı. Bunu benim için yapmışlar demek istiyorum. Mesela google hesabımı bağladığım diğer telefonlarda klavye tahminlerim otomatik yüklenir, yedekten alır veya telefonlar arası aktarımla aktarılır. Mi telefonlarda her seferinde sıfırdan başlar, telefonu alıştırırım. Reklamları her tarafa sokuşturmak başka bir salakça davranışları. Telefon kullanımına değil, reklam izletme platformuna çeviriyor. Yazılım ekibini elime geçirsem hepsini kulaklarından tavana asarım.
Son zamanlarda birden çok telefon firmasının yazılım ekibi kötüleşmeye başladı, insan odaklı yapıda eksiklikleri var. Mi telefonlar önde gidiyor.