@michaelscofield, şarj yüzdesi dediğimiz şey tahmini doluluk oranı. Fark edersiniz ki bazen 20'den 1'e düşmesi 2 dk. falan sürer eski bataryalarda. Gerçek kapasiteyi ifade etmiyor yani eskimiş bataryalarda. Ki kablo cekildiginde kapaniyor ise batarya sorunu olması aşırı yüksek.

Evet, ben de bunu diyorum. Telefonu şarjdan çıkardıktan sonra bile direkt restart atıyor. Ki o zaman da şarjı %100 olmuş oluyor.
Bu arada bu bataryanın gidik olduğuna işaret olabilir aslında. BMS devresinde bir sorun da olabilir bataryanın. Çektiğin anda gitmesi pek de şaşırtıcı değil bu noktada.

Bu arada bu bataryanın gidik olduğuna işaret olabilir aslında. BMS devresinde bir sorun da olabilir bataryanın. Çektiğin anda gitmesi pek de şaşırtıcı değil bu noktada.
@michaelscofield, şarj yüzdesi dediğimiz şey tahmini doluluk oranı. Fark edersiniz ki bazen 20'den 1'e düşmesi 2 dk. falan sürer eski bataryalarda. Gerçek kapasiteyi ifade etmiyor yani eskimiş bataryalarda. Ki kablo cekildiginde kapaniyor ise batarya sorunu olması aşırı yüksek.
Az sonra arkadaşa vereceğim, farklı bir batarya ile deneyecek. Yarım saate kadar belli olacak bakalım. Şahsen anakart olduğunu düşünüyorum hala.

Hocam peki bu durum şarjdayken yaşanıyor mu? Şarjdayken yaşanmıyorsa kesinlikle batarya kaynaklı bir durum.
Çok güzel soru. Belirtmeyi unuttum. Evet, yaşanıyor.

Son 1 aydır başladı bu sorun. Pil seviyesi fark etmeksizin oluyor günde 4-5 defa. Muhtemelen anakart arızası gibi duruyor. Ne dersiniz?

Muhtemelen masraf yapmam, yeni cihaz alır geçerim.
Kardeşim maalesef Xiaomilerin eski modellerinde olan bir kronik bir sıkıntı bu annem de bu cihazı yıllar boyunca kullandı işlemci muhtemelen artık bozuldu yapılabilecek bir şey yok yeni cihaz değiştir geçmiş olsun

Hocam telefonu sıfırlayabilirseniz recovery moddan deneyin, onda da geçmezse sorun CPU veya RAM'deki bir lehim çatlağı veya diğer fabrikasyon hatalardan biridir diye düşünüyorum.
Şu an telefonu verdim arkadaşa. İlk farklı batarya ile deneyecek. Eğer restart atar ise bence yüksek ihtimal anakart.