Makaleler
5
Selamlar, elimde Xiaomi Mi 4A Router var. 2 çubuk çektiği yerde kendi ana modemimde de 2 çubuk çekiyor ancak router aşırı yavaş kalıyor. 1 yıldan az garantisi kaldı. Sizce OpenWRT kurmalı mıyım? Kurarsam ne kazanırım? Riski var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, elimde Xiaomi Mi 4A router var. 2 çubuk çektiği yerde kendi ana modemimde de 2 çubuk çekiyor ancak router aşırı yavaş kalıyor. 1 yıldan az garantisi kaldı. Sizce OpenWrt kurmalı mıyım? Kurarsam ne kazanırım? Riski var mı?

Düzgün yaparsan hiçbir riski yok ve çekim gücünü ülke kısıtlamasını kaldırarak arttırabilirsin onun dışında DoH DNS ve SQM gibi pek çok avantajı mevcut.

Ben değeceğini düşünüyorum, kurulum böyle ahım şahım zor değil, sadece düzgün imajı seçmeniz gerekiyor, deneyimli bir kullanıcıysanız debrick etmek de kolay fakat 4a'nın normal versiyonuna sahipseniz geri dönüş az sıkıntılı çince sürüm kurmanız gerekiyor diye biliyorum, belki ingilizce stock imaj yayınlayan yerlerde vardır bilmiyorum... (Debrick etmek kolay dedim de ben kafamı vura vura birkaç günde anca öğrendim çoğu şeyi...)

Düzgün yaparsan hiçbir riski yok ve çekim gücünü ülke kısıtlamasını kaldırarak arttırabilirsin onun dışında DoH DNS ve SQM gibi pek çok avantajı mevcut.
Ben değeceğini düşünüyorum, kurulum böyle ahım şahım zor değil, sadece düzgün imajı seçmeniz gerekiyor, deneyimli bir kullanıcıysanız debrick etmek de kolay fakat 4a'nın normal versiyonuna sahipseniz geri dönüş az sıkıntılı çince sürüm kurmanız gerekiyor diye biliyorum, belki ingilizce stock imaj yayınlayan yerlerde vardır bilmiyorum... (Debrick etmek kolay dedim de ben kafamı vura vura birkaç günde anca öğrendim çoğu şeyi...)
Peki bu işlemin kaç saat sürer? Garanti dışı kalır mı cihaz?

OpenWrt ile cihazı servise götürürsen garanti dışı kalıyor ne yazık ki ama kendi yazılımına istediğin zaman geri dönebilirsin böylece cihaz garantisini kaybetmez ve kurulum 10 dk civarı sürüyor.
Peki hocam nasıl yapabilirim? Riski var mı bu olayın?