Xiaomi Mi Router 4C'nin bağlantısı kopuyor

wnairz

Uzman
Merhaba,

Modemimin Wi-Fi özelliğini kapattım. Sadece bu router üzerinden Wi-Fi hizmeti almaktayım fakat bağlantı anlık olarak kopuyor. Görüntülü konuşurken saniyelik donmalar oluyor. Bazen telefonumun bağlantısı kopuyor ve sanki otomatik bağlan kapalıymış gibi tıklayınca tekrar bağlanıyor. Sorun DHCP ayarlarıyla alakalı galiba fakat nasıl ayarlayacağımı çözemedim. Bu elime geçen 3. aynı cihazdan ve aynı problem farklı modem-router kombinasyonlarında bile devam ediyor. Sizce sorun nedir?

Merhaba,

Modemimin Wi-Fi özelliğini kapattım. Sadece bu router üzerinden Wi-Fi hizmeti almaktayım fakat bağlantı anlık olarak kopuyor. Görüntülü konuşurken saniyelik donmalar oluyor. Bazen telefonumun bağlantısı kopuyor ve sanki otomatik bağlan kapalıymış gibi tıklayınca tekrar bağlanıyor. Sorun DHCP ayarlarıyla alakalı galiba fakat nasıl ayarlayacağımı çözemedim. Bu elime geçen 3. aynı cihazdan ve aynı problem farklı modem-router kombinasyonlarında bile devam ediyor. Sizce sorun nedir?
Bağlantı kopmalarını çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Router’ın Konumunu Kontrol Et:
- Router'ı merkezi bir konuma yerleştir. Kalın duvarlar veya büyük metal objeler sinyalin gücünü etkileyebilir.

2. Firmware Güncellemelerini Kontrol Et:
- Xiaomi Mi Router 4C'nin arayüzüne (genellikle yerel IP adresi olan 192.168.31.1 üzerinden) giriş yaparak firmware güncellemelerini kontrol et. Varsa güncelle.

3. DHCP Ayarları:
- Router'ın arayüzünde DHCP ayarlarını kontrol et.
- DHCP'yi etkinleştir ve IP havuzunu (örneğin 192.168.31.100 – 192.168.31.200) belirle.
- IP çakışmalarını önlemek için cihazların her birine farklı statik IP adresleri vermeyi düşünebilirsin.

4. Wi-Fi Kanalını Değiştir:
- Wi-Fi ayarlarından farklı bir kanal seç. Örneğin, 1, 6 veya 11 gibi yaygın kanallardan birini dene. Çevrendeki diğer Wi-Fi ağlarının yoğunluğu bu konuda etkili olabilir.

5. MTU Ayarlarını Kontrol Et:
- MTU ayarını (Maximum Transmission Unit) 1400 veya 1452 gibi ayarlara düşürerek bağlantının stabilitesini artırabilirsin.

6. QoS (Quality of Service) Ayarları:
- QoS ayarlarını incele; görüntülü konuşma uygulamalarına öncelik verebilirsin.

7. Cihazları Güncel Tut:
- Bağlantı kopmaları yaşayan tüm cihazların (telefonlar, tabletler) yazılım güncellemelerini kontrol et.

8. Zararlı Yazılım ve Virüs Kontrolü:
- Bağlı tüm cihazlarda zararlı yazılımları kontrol et. Bir antivirüs yazılımı kullanıyorsan güncellemeyi unutma.

9. Ağ Mükerrerliği Kontrolü:
- Ağdan bağlı diğer cihazları incele; gereksiz veya tanınmayan bağlantıları kaldır.

10. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Et:
- Ethernet kablolarını ve bağlantı noktalarını kontrol et. Gevşek veya hasarlı kablolar bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsan, daha fazla detay vermeniz faydalı olabilir. Örneğin, hangi cihazlarınızı kullanıyorsunuz veya bağlantı kopmalarının sıklığı gibi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt