14356

Uzman
Makaleler
3
Normalde 3-3.30 saatte %100 şarj oluyordu, ancak son zamanlarda nedense daha az şarj oluyor. Bugün %56 olmuş. ROM kaynaklı mı bilmiyorum, ama sanırım değil. EvolutionX ile de aynı sorun yaşandı, CRDroid ile de yaşandı. Bunu nasıl kontrol ederim? Bir sorun var mı, yok mu?
Xiaomi Redmi Note 10S

Normalde 3-3.30 saatte %100 şarj oluyordu, ancak son zamanlarda nedense daha az şarj oluyor. Bugün %56 olmuş. ROM kaynaklı mı bilmiyorum ama sanırım değil. Evolution X ile de aynı sorun yaşandı, crDroid ile de yaşandı. Bunu nasıl kontrol ederim? Bir sorun var mı, yok mu?
Xiaomi Redmi Note 10S.

Cihaz 33 watt hızlı şarj destekliyor normalde, Custom ROM yüzünden tam hızda şarj almıyor olabilir.

Normalde 3-3.30 saatte %100 şarj oluyordu, ancak son zamanlarda nedense daha az şarj oluyor. Bugün %56 olmuş. ROM kaynaklı mı bilmiyorum ama sanırım değil. Evolution X ile de aynı sorun yaşandı, crDroid ile de yaşandı. Bunu nasıl kontrol ederim? Bir sorun var mı, yok mu?
Xiaomi Redmi Note 10S.

Bazı cihazlarda, Custom ROM'larda tam hızlı şarja geçmiyor.

Yüzde 1 şarjı 1 dakika 25 saniyede dolduruyor. Bu hesaplama ile 2.5-3 saatte %100 olması lazım. Acaba pil ile ilgili bir ayar var mı? O açık olunca belirli pil seviyesinden sonra şarj etmiyorsa, ama bu hesaplama ne kadar doğru bilmiyorum.

Sorun priz kaynaklı da olabilir. Başka bir prizde 3 dakika 22 saniye, başka bir prizde ise dediğim gibi 1 dakika 25 saniye falan; 2 dakika fazlalık var.

Son düzenleme:
Yüzde 1 şarjı 1 dakika 25 saniyede dolduruyor. Bu hesaplama ile 2.5-3 saatte %100 olması lazım. Acaba pil ile ilgili bir ayar var mı? O açık olunca belirli pil seviyesinden sonra şarj etmiyorsa ama bu hesaplama ne kadar doğru bilmiyorum.

Sorun priz kaynaklı da olabilir. Başka bir prizde 3 dakika 22 saniye, başka bir prizde ise dediğim gibi 1 dakika 25 saniye falan; 2 dakika fazlalık var.

Şarj olurken ısı kontrolü yapmayı ve. Hızlı şarj olan başka bir adaptör ile deneyin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250330-110836_Ayarlar.webp
    Screenshot_20250330-110836_Ayarlar.webp
    545,7 KB · Görüntüleme: 44