Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus
Ofiste bir arkadaşın telefonu yurt dışı cihazıydı süresi dolduğu için kapandı.
Şimdi ise telefonun ne WhatsApp'ını yedekleyebiliyor (Google hesabına yedeklendiği için.) Ne Google uygulamalarını kullanabiliyor.
Google Play üstünden güncelleme bile yapamıyor. Hata veriyor Google Play.
QNB bankasına da giremiyor onda da hata veriyor.

Aynı sorunu farklı bir Xiaomi telefonda daha görmüştüm. O da yurt dışı cihazıydı.
Sebebi ne olabilir çözümü var mı?

Çözüm
Arkadaşa iletirim kendisi uğraşırsa uğraşsın. Yedeklerini falan alsın da bir de hard reset atıp bakacağız duruma.
Teşekkürler ilginiz için.

Güncellemeyi bile tekrar kuramıyorum :)
Onda da internet hatası veriyor.

@Hakanss

Telefonu yedekleyip bugün hard reset yaptık.
Geri yükleme yapmadım eski haline dönme riskine karşı.
2 sorunda düzeldi. Google uygulamalarının hepsi çalışıyor ve QNB'ye de giriyor artık.
Sorunu yaşayan olursa yedekleyip tuş kombinasyonlarıyla sıfırlasınlar cihazları.
Ofiste bir arkadaşın telefonu yurt dışı cihazıydı süresi dolduğu için kapandı.
Şimdi ise telefonun ne WhatsApp'ını yedekleyebiliyor (Google hesabına yedeklendiği için.) Ne Google uygulamalarını kullanabiliyor.
Google Play üstünden güncelleme bile yapamıyor. Hata veriyor Google Play.
QNB bankasına da giremiyor onda da hata veriyor.

Aynı sorunu farklı bir Xiaomi telefonda daha görmüştüm. O da yurt dışı cihazıydı.
Sebebi ne olabilir çözümü var mı?

Yurt dışı cihazların numaralarının değiştirilmesi için Bootloader kilidini açıp yazılımına mudahale ediyorlar, bu sebepten dolayı (safetynet / play ıntegrity tetikleniyor, kıscası bu cihaz modifiye edilmiş olarak işaretlendiği için bankalarda güvenik sebebi ile bu cihazlarda çalışmayı engelliyorlar. Safety Net'i bypass etmeden banka uygulamarının çoğu çalışmaz.

Cihazları rootlandıysa banka uygulamaları Rootlu cihazlarda problem çıkartabiliyor.
Magisk'ya da hangi root programı varsa, onun üzerinden gereken programları işaretleyebiliyorsunuz.

Telefona herhangi bir IMEI atma veya bir müdahale yapılmadı.
Telefoncudan 0 alındı öyle kullanıldı.

Dostum pek ihtimal vermiyorum *#06# yapıp çıkan numaraları bu sayfada sorgular mısın cihaz modeli ile eşleşiyor mu?
Bu uygulamada device basic strong integry olmak üzere 3ü de tikliyse durum dediğiniz gibidir.

Dostum pek ihtimal vermiyorum *#06# yapıp çıkan numaraları bu sayfada sorgular mısın cihaz modeli ile eşleşiyor mu?
Bu uygulamada device Basic strong integry olmak üzere 3Ü de tikliyse durum dediğiniz gibidir.

1759842380331.webp

1759842411882.webp

Çift SIM telefon. IMEI sorgusu bu şekilde.
Meıd ne oluyor?

Zaten cihaz kayıtsız biliyorum.
Yurt dışı cihazı çünkü.
Benim problemim bu değil QNB ve Google uygulamalarını kullanamama.
Cihazı hiç sıfırlamadık aldığımızdan beri.
Kapatıp açtık klasik Xiaomi açılış logosu ve HyperOS işletim sistemi yazısı gelip açılıyor. Kilit açıktan kastınız nasıl bir şey?
Fakat şimdi kontrol ettiğimde model numarası C ile değil de g ile bitiyor.
Bir de telefonun ayarlar kısmındaki seri numarası ile arkasına yapıştırılan seri numarası etiketi farklı bununla bir ilgisi olabilir mi?

Zaten cihaz kayıtsız biliyorum.
Yurt dışı cihazı çünkü.
Benim problemim bu değil QNB ve Google uygulamalarını kullanamama.
Cihazı hiç sıfırlamadık aldığımızdan beri.
Kapatıp açtık klasik Xiaomi açılış logosu ve HyperOS işletim sistemi yazısı gelip açılıyor. Kilit açıktan kastınız nasıl bir şey?
Fakat şimdi kontrol ettiğimde model numarası C ile değil de g ile bitiyor.
Bir de telefonun ayarlar kısmındaki seri numarası ile arkasına yapıştırılan seri numarası etiketi farklı bununla bir ilgisi olabilir mi?

Dediğim uygulamayı çalıştırıp çıkan ssi atıp veya 3 tik alıp almadığını söyler misiniz geriye fake ROM ihtimali kalıyor. cihazın sürüm numarası nedir?

Bu uygulamada device Basic strong integry olmak üzere 3Ü de tikliyse durum dediğiniz gibidir.

Error getting token from Google hatası veriyor.
Wi-Fi'ya bağlıyım ama çalışmıyor interneti görmüyor.

Error getting token from Google hatası veriyor.
Wi-Fi'ya bağlıyım ama çalışmıyor interneti görmüyor.

Bu arada Google Play Store da çalışmadığı için Xiaomi'nin kendi mağazasından indirdim getapps üstünden.