Bleed

Uzman
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 7
Merhabalar, telefonumu açmaya çalışırken "The system has been destroyed" mesajını gördüm ve biraz araştırdım. Telefonumun markası Xiaomi Redmi Note 7. Biliyorum, eski bir telefon ama düzgün bir şekilde çalışıp işimi görüyordu. Yatarken çalışan telefon, sabah bu haldeydi. İçine yeni ROM atmaya çalıştım fakat FastBoot kilitli olduğu için hata verdi. Sonra Xiaomi Unlocker denedim, yine bir sonuca ulaşamadım. Bana yardım edebilir misiniz? En son ortaokuldayken bir Android'i rootlamıştım, ama şu an pek bir fikrim yok. O yüzden biraz basit bir dille anlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. (Bu arada ADB FastBoot açıkken bile "adb devices" yazdığımda listelemiyor, telefonu görmüyor. USB hata ayıklamayı açmıştım fakat emin değilim, sonradan kapamış olabilirim.)

EDL moda girip oradan stock ROM atabilirsiniz. Stock ROM'u MiFirm'den indirebilirsiniz.

Telefonun arka kapağını açman gerek.

Aynı cihaz bende de vardı. Yardımcı olurum.
Hocam telefoncuya gitsem ortalama ne kadar tutar böyle bir işlem? Olmadı yeni telefon alacağım, arka kapak için yapışkanı gevşetmek bir daha yapıştırmak vs gerekiyor sanırım o toplara girmemem daha iyi :)

İşlem nedir? NAND yongasını mı ısıtacaksınız yoksa bir yazdırma mı yapacaksınız? Cımbız ve fön makinesi demişsiniz, anlamadım.

Fön makinesi ile arka kapak ısıtılıp çıkarılacak. Cımbız ile pinleri değdirip EDL moduna gireceğiz. SamFw tool ile Bootloader kilidini açıp Fastboot ile ROM atacağız.