broken9

Gelişen
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi OpenWrt kurmak istiyorum. Cihazı yeni satın aldım, özellikle bufferbload sorunu için SQM özelliğine ihtiyacım var.

Anlayan kişileri etiketleyin lütfen.

@NYTMARE

Bu modelde brick olmaması için kod giriliyor sabit yoruma dikkat edin.

Bu videoyu izleyip yapmayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok. Bozmamak için bilen birinden yardım alayım dedim ama pek bilen yok. Artık videoyu izleyerek deneyeceğim, ne kadar yapabilirsem. Bozulursa çöpe atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tevafuk eseri bende bu router'ı yeni aldım ve benimde alma sebebim OpenWRT desteği olmasıydı. Donanımının da güzel olması yanında güzel bir artı oldu.

Öncelikle:
1- Bu video artık güncelliğini yitirmiş durumda bende işe yaramıyor.

2- Router'ın netmode'unu 4'e dönüştürmesi gereken python kodunda SSL hatası alınıyor bu yüzden kod, netmode'u 4'e dönüştüremiyor router'da.

Router'ın arayüzüne bağlandığımda güvenli https bağlantısı kuramıyorum. O bağlantıyı kurabilsem netmode'u 4'e dönüştürebilirim belki.

xmir-patcher diye de bir yöntem var mış, o yöntemi çok araştırmadım henüz.

3- Ben türknet kullanıyorum. Router'ın basic kurulumunu yaptıktan sonra PPPoE bilgilerini doğru girmeme rağmen internete bağlantı sağlayamadım.

Belki internete bağlanırsa kendine bir güncelleme yaparda SSL sorunu düzelir diye düşünerek PPPoE ile internete bağlanmayı denemiştim.

Benim xiaomi hakkındaki genel görüşüm şöyle: Donanımları müthiş oluyor, fabrika yazılımı kötü geliyor. Belki çin hükümetinin casusluğu sevmesinden kaynaklı da böyle yapıyor olabilirler (Hem cihaz casusluk yapsın hemde kullanıcının ihtiyaçlarını karşılasın.) Ama tek kötü yanı casusluk da değil yazılımın, açık kaynak kodlu sistemlere göre yazılımsal özgürlükleri de az oluyor xiaomi'nin.

Evetttt SSL sorununu şu yönergeleri takip ederek çözdüm.

Based on that, can you try finding the line ssl_context.verify_mode = ssl.CERT_NONE
and adding this line below it:
ssl_context.set_ciphers('DEFAULT')

Evet başarıyla kurdum ben. İngilizce sitedeki talimatları iyi okuyun, yukarıdaki video güncelliğini yitirmiş durumda. Yanlış kurulum yaparsanız router 6 kere yeniden başladıktan sonra soft-brick olabilir. Ben firmware'i xmir-patcher yardımıyla attım. Önce 23.05 sürümünün kurulup ardından 24.10'a geçilmesi tavsiye ediliyor.

Hayırrrr 23.05'den 24.10'a güncelleme Sysupgrade dosyası ile değilmiş factory dosyası ileymiş... cihaz şu an soft-brick.

Son düzenleme: