Uğur Altun

Uzman
Yer
İstanbul

iPhone 15 Pro cihazımla uyumlu akıllı saat arıyorum. Yukarıdaki linkini paylaştığım model hoşuma gitti. iOS işletim sistemiyle de kullanılabiliyor. Marka ve işletim sistemi farkı olarak sizce sorun yaşar mıyım? Yüzme antrenörlüğü yapıyorum, mesleğim gereği suya dayanıklı olması benim için birinci kriter. Watch 10 serisi de hoşuma gidiyor fakat fiyatı oldukça pahalı.

iPhone 15 Pro cihazımla uyumlu akıllı saat arıyorum. Yukarıdaki linkini paylaştığım model hoşuma gitti. iOS işletim sistemiyle de kullanılabiliyor. Marka ve işletim sistemi farkı olarak sizce sorun yaşar mıyım? Yüzme antrenörlüğü yapıyorum, mesleğim gereği suya dayanıklı olması benim için birinci kriter. Watch 10 serisi de hoşuma gidiyor fakat fiyatı oldukça pahalı.
Xiaomi Watch S4 ile ilgili değerlendirmelerinizi yapmadan önce, birkaç önemli noktayı dikkate almanızda fayda var. İşte adım adım öneriler:

1. Uyumluluk:
- Xiaomi Watch S4, iOS ile uyumlu olduğu belirtiliyor. Ancak, tüm özelliklerin iPhone ile aynı şekilde çalışmayabileceğini unutmayın. Belirli uygulamalar yalnızca Android cihazlar için mevcut olabilir.

2. Suya Dayanıklılık:
- Cihazın IP68 veya 5 ATM suya dayanıklılık derecesine sahip olduğuna emin olun. Bu, saatinizi yüzme sırasında kullanabilmeniz için önemlidir.

3. Fonksiyonlar:
- Spor aktivitelerinizi izlemek için gerekli olan özellikleri (kalp atış hızı, GPS, vb.) kontrol edin. Türkiye'de birkaç kullanıcı yorumu ve incelemesi aramak, saatin spor performansını destekleyip desteklemediğine dair daha fazla bilgi verebilir.

4. Fiyat ve Değer:
- Watch 10 serisi fiyatı pahalı geliyor olabilir, ancak kullanıcı deneyimi ve uzun ömürlülük açısından değerlendirirseniz, bu ekstra maliyetin size geri dönüşü olabilir. Fiyat-performans oranını düşünün.

5. Alternatif Seçenekler:
- Eğer akıllı saatlerin başka modellerinde, özellikle iOS ile daha uyumlu olan Apple Watch serisini de gözden geçirmenizi öneririm. Özellikle bir yüzme antrenörüyseniz, su geçirmezlik ve sağlık izleme özellikleri daha kapsamlı olabilir.

Sonuç olarak, Xiaomi Watch S4 almak iyi bir seçenek olabilir; ancak belirttiğim noktalara dikkat etmeniz önemli. Özellikle yüzme antrenörlüğü yapmanız, suya dayanıklılığı ve fitness özelliklerini öncelikli olarak değerlendirmenizi gerektiriyor.