RAM'leri ilk taktığımda da ekranda çizgiler çıkmıştı, hatta burada bir konu açtım. RAM'leri tak çıkar yapınca düzelmişti. Memtest86'da temiz çıktı. Sonra farkettim ki XMP Profil 1'de 3200 MHz olmasına rağmen RAM'ler 2133 ile çalışıyor. XMP Profil 2'ye aldım ve yine ilk yaşadığım sorunla aynı sorun. RAM'leri iade mi etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski ram'imle 3200 MHz açabildim de mavi ekran verdi hep. En azından ekran gitmeden açılabiliyor ama. BIOS güncel değil ama birinde olup diğerinde olmuyorsa sorun muhtemelen RAM'lerde. Chipset A520 marka MSI.

MSI A520M PRO.
Galiba bu sorun tüm A520M'lerde var. Benim anakartımda Gigabyte A520M-K V2, Benim ram'lerimde 3200mhz'de siyah ekran veriyor, 3000mhz'de stabil çalışıyor. Arkadaşlarımdada durum aynı. İşlemci desteklemiyor'da olabilir, bence kronik bir sorun var bu 520'lerde.

Galiba bu sorun tüm A520M'lerde var. Benim anakartımda Gigabyte A520M-K V2, Benim ram'lerimde 3200mhz'de siyah ekran veriyor, 3000mhz'de stabil çalışıyor. Arkadaşlarımdada durum aynı. İşlemci desteklemiyor'da olabilir, bence kronik bir sorun var bu 520'lerde.
Siyah ekran tek değil. Grafik isteyen herhangi bir şey olunca gidiyor ekran donuyor ve çizgiler çıkıyor. Nasıl biostan 3000'e underclocklayacağımı bilmiyorum manuel ayar yapmayın diyorlar forumlarda XMP kapalıyken de 2133 MHz oluyor.

2020 yilinda cikmis olabilir elindeki anakart. BIOS o tarihte kaldiysa 2025 yiinda cikmis RAM'i gormeyebilir. Sen bilirsin tabii, guncellemek istemiyorum dersen senin kararin.
RAM 2019'da piyasaya sürülmüş. Ve komik olan üstünde özellikle AMD sistemler için üretildiği yazması.

ve şuan bir diğer anlamadığım şey mavi ekran. Tamam eski RAM'ler en azından boot ekranına kadar gelebildi ama neden mavi ekran geliyor? Temiz kurulum yapmaya üşeniyorum tekrar full mavi ekran gelirse diye korkmaktan.

Siyah ekran tek değil. Grafik isteyen herhangi bir şey olunca gidiyor ekran donuyor ve çizgiler çıkıyor. Nasıl biostan 3000'e underclocklayacağımı bilmiyorum manuel ayar yapmayın diyorlar forumlarda XMP kapalıyken de 2133 MHz oluyor.

RAM 2019'da piyasaya sürülmüş. Ve komik olan üstünde özellikle AMD sistemler için üretildiği yazması.
Ramlerin üstünde yazan önemli değil, anakartın destek listesinde yazan önemli :) Arkadaşında dediği gibi bios güncellemeyi deneyin, sonra manuel olarak 3000mhz getirin. Stabil çalışıyorsa 3200'e alın, eğer stabil değilse geri 3000mhz'e dönün.