RAM'leri ilk taktığımda da ekranda çizgiler çıkmıştı, hatta burada bir konu açtım. RAM'leri tak çıkar yapınca düzelmişti. Memtest86'da temiz çıktı. Sonra farkettim ki XMP Profil 1'de 3200 MHz olmasına rağmen RAM'ler 2133 ile çalışıyor. XMP Profil 2'ye aldım ve yine ilk yaşadığım sorunla aynı sorun. RAM'leri iade mi etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin üstünde yazan önemli değil, anakartın destek listesinde yazan önemli :) Arkadaşında dediği gibi bios güncellemeyi deneyin, sonra manuel olarak 3000mhz getirin. Stabil çalışıyorsa 3200'e alın, eğer stabil değilse geri 3000mhz'e dönün.
Hocam 3000'e manuel olarak mı ayarlayayım OC menüsünden?

Hayır ama onu ancak yarın deneyebilirim.

Hayır ama onu ancak yarın deneyebilirim.
Eski RAM'lerle biosa girip XMP kapatayım bari mavi ekran gider dedim XMP profili seçemiyorum bile öyle bir hak tanımıyor eh en azından açılabiliyor da masaüstü gelmeden mavi ekran geliyor yeni RAM'leri XMP kapalı şekilde takıp BIOS güncelleyeceğim artık başka çare yok.

Güncelleme: 7-8. deneyişten sonra mavi ekran almadım 3200 ile düzgün şekilde çalışıyor eski 8x1 RAM'im. Hala yeni RAM'lerdeki sorun çözülmedi yarın ya da şuan bios güncellemeyi deneyeceğim.

Son düzenleme: