Makaleler
5
Selam,

XOS kurarken bu hatayi aliyorum nasıl cozebilirim? ISO'nun icinden setup dosyasini calistirinca bu hata meydana geliyor.
Şimdiden teşekkürler.

1750749623105.webp

@Afterbyte, mantıklı. Neden modlu Windows kullanmak istiyorsunuz bu arada?
Ben normalde kullanmak istemiyordum ancak arkadaşım sabah kurdu. Normalde Valorant gibi oyunlarda benden düşük FPS alırdı. 100 FPS düşük alıyordu Valorant'ta şu an 200 FPS fazla alıyor :D. RAM kullanımı, işlemci kullanımı da bir hayli düşük.

Ek olarak bu kadar farkın çıkmasının sebebi arka planının temiz olması olabilir. Ancak genel kullanımda da fark etti kendisi.

@Afterbyte, böylesine bir farkı bir modlu Windows kurarak nasıl yaşamış anlam veremedim. Ancak alternatif bir yol olarak siz de LTSC sürümü kurarak onu debloat edebilirsiniz. Daha güvenilir, daha stabil, daha temiz bir yol.

@Afterbyte, böylesine bir farkı bir modlu Windows kurarak nasıl yaşamış anlam veremedim. Ancak alternatif bir yol olarak siz de LTSC sürümü kurarak onu debloat edebilirsiniz. Daha güvenilir, daha stabil, daha temiz bir yol.

240 işlem çalışıyor benim bilgisayarım, onun bilgisayarı 130. neredeyse yarı yarıya. LTSC sürümünü laptopa kurmuştum ancak aynı etkiyi verir mi sizce?

@Afterbyte, gerekli ayarlamalar yapılırsa ona yakın bir etki olacağını düşünüyorum. Attığım 2 rehberdeki ayarları yapın. Kullanmıyorsanız Edge'i falan kaldırın. Xbox Services gibi şeyleri kapatıp oyun modunu açın. Başlangıçta açılan uygulamaları ayarlayın. Arka plan uygulamalarında gereksiz olanları kapatın.

Alternatif olarak NTLite kullanarak kendi manuel Windows ISO'nuzu oluşturabilirsiniz;