@Afterbyte, gerekli ayarlamalar yapılırsa ona yakın bir etki olacağını düşünüyorum. Attığım 2 rehberdeki ayarları yapın. Kullanmıyorsanız Edge'i falan kaldırın. Xbox Services gibi şeyleri kapatıp oyun modunu açın. Başlangıçta açılan uygulamaları ayarlayın. Arka plan uygulamalarında gereksiz olanları kapatın.

Alternatif olarak NTLite kullanarak kendi manuel Windows ISO'nuzu oluşturabilirsiniz;

Windows 11'in LTSC tarzı sürümü vardı galiba. Nereden indirebilirim?

@Afterbyte, ha anladım :D Bir an öyle sorunca yine modlu bir şey arıyorsunuz sandım. Var ancak haberiniz olsun yalnızca İngilizce sürümü var IoT'in. Türkçe kullanmak istiyorsanız önce düz Türkçe LTSC kurup, daha sonra IoT Enterprise LTSC keyi girmelisiniz. Eğer zaten İngilizce kullanabiliyorsanız direkt IoT linkini atayım.

Buyurun hocam. Bu arada bedava etkinleştirme yapabilirsiniz. Microsoft Activation Scripts'te 1-HWID yöntemini kullanarak sınırsız etkinleştirme sağlayabilirsiniz.

@Afterbyte, IoT sürümü POS cihazları, kiosklar, endüstriyel cihazlar vs. için geliştirilen bir sürüm. Özellik açısından daha minimal, bellek kullanımı falan da az da olsa daha düşük olur. Düz LTSC daha çok normal kullanıcıya yönelik. Windows 11'de IoT kurmaya çok gerek yok açıkçası. Windows 10'da avantajı 2032 yılına kadar güncelleme desteği alması. Ancak 11'de böyle bir dert zaten yok. O yüzden düz LTSC daha mantıklı gibi.

@Afterbyte, IoT sürümü POS cihazları, kiosklar, endüstriyel cihazlar vs. için geliştirilen bir sürüm. Özellik açısından daha minimal, bellek kullanımı falan da az da olsa daha düşük olur. Düz LTSC daha çok normal kullanıcıya yönelik. Windows 11'de IoT kurmaya çok gerek yok açıkçası. Windows 10'da avantajı 2032 yılına kadar güncelleme desteği alması. Ancak 11'de böyle bir dert zaten yok. O yüzden düz LTSC daha mantıklı gibi.
Şuan temiz kurulum yapabilirim. Arkadaşıma 10 LTSC, 11 LTSC denetmiş birisi olarak XOS daha hızlı diyor. Temiz kurulumla XOS kurayım mı?