Alınır ama M-die geliyor. Son kullanıcıyı çok bağlamaz, konu açarsın. O şekilde Manuel ayarlanır, düz EXPO da sorunsuz kullanabilirsin. Yeni Train algoritmasında M-die sorun çıkartmıyor.

Aktif soğutma olmadan güzel bir seviyeye getirilir mi peki?

Nebinin tablosunu girip crash yiyip durmak istemiyorum.

Aktif soğutma olmadan güzel bir seviyeye getirilir mi peki?

Nebinin tablosunu girip crash yiyip durmak istemiyorum.

M-die gelirse modüller, ki öyle gelecek, Nebi'nin tablosu zaten uygun değil. A-die uygun vermiş tamamen, kendisi M-die uygun verdiğini zannetse de. Konu açarsan bakarız sonrasında duruma. Ama XPG olanlar M-die geliyor artık, XPG 6000 CL30 beyaz modeller A-die gelme şansı var. Diğerleri M-die geliyor son çeyrekten beri. RAM kriz sonrası üretimi durmuş modüller tekrardan piyasaya sürüldü ve binleniyor. Hynix olması kafi, A ya da M-die şeklinde bir ayrıma gitmek şu aşamada çok mantıklı olmaz.

M-die gelirse modüller, ki öyle gelecek, Nebi'nin tablosu zaten uygun değil. A-die uygun vermiş tamamen, kendisi M-die uygun verdiğini zannetse de. Konu açarsan bakarız sonrasında duruma. Ama XPG olanlar M-die geliyor artık, XPG 6000 CL30 beyaz modeller A-die gelme şansı var. Diğerleri M-die geliyor son çeyrekten beri. RAM kriz sonrası üretimi durmuş modüller tekrardan piyasaya sürüldü ve binleniyor. Hynix olması kafi, A ya da M-die şeklinde bir ayrıma gitmek şu aşamada çok mantıklı olmaz.

Yani her şekilde elimde ki çöp Micro'na göre iyi olur değil mi hocam? 32'ye yükselteyim diyordum bana da fırsat çıkmış oldu. Beyaz kitler şehirimde satılmıyor. Çok yakın fiyatta 2x24 GB varsa öyle de alabilirim.

Yani her şekilde elimde ki çöp Micro'na göre iyi olur değil mi hocam? 32'ye yükselteyim diyordum bana da fırsat çıkmış oldu. Beyaz kitler şehirimde satılmıyor. Çok yakın fiyatta 2x24 GB varsa öyle de alabilirim.

Tabii ki iyi olur, bir modül Micron iken diğeri Hynix olmasın ama. 2 modül de Hynix M-die olduktan sonra sorun yaşamazsın son BIOS'lar ile. Gerekirse konu açarsın ve Manuel ayarlanır. Sıkıntı olmaz o konuda, ama Vatan bugün aynı bütçeye 6400 CL30 ya da 6000 CL28 dağıttı. Onlara denk gelebilseydiniz çok daha iyi olurdu.

@Dagster3532 2x24 olanlar da M-die, ama onlar 2. jenerasyon. Eğer A-die alamıyorsan 2x24, 3 Gbit M-die almanda fayda var. Bunlar sorunsuz, 2 Gbit M-die gibi değil yani. 2x16 M-die ile 2x24 M-die arasında dağlar kadar fark var. Aynı bütçede 2x24'lük olanlar çok daha mantıklı olur.

Tabii ki iyi olur, bir modül Micron iken diğeri Hynix olmasın ama. 2 modül de Hynix M-die olduktan sonra sorun yaşamazsın son BIOS'lar ile. Gerekirse konu açarsın ve Manuel ayarlanır. Sıkıntı olmaz o konuda ama Vatan bugün aynı bütçeye 6400 CL30 ya da 6000 CL28 dağıttı. Onlara denk gelebilseydiniz çok daha iyi olurdu.

Hocam ben küçük şehirde oturduğum için çoğu ürün burada ki vatan mağazasında yok. Ama gelenleri de millet bilmediği için almıyor. Sabah kalkar kalkmaz gidip alacağım gibi.

@Dagster3532 2x24 olanlar da M-die ama onlar 2. jenerasyon. Eğer A-die alamıyorsan 2x24, 3 Gbit M-die almanda fayda var. Bunlar sorunsuz, 2 Gbit M-die gibi değil yani. 2x16 M-die ile 2x24 M-die arasında dağlar kadar fark var. Aynı bütçede 2x24'lük olanlar çok daha mantıklı olur.

Yakın bir fiyatta var mı ki hocam? 27 bin TL diye görmüştüm. Oraya kadar maalesef çıkmam imkansız.

Hocam ben küçük şehirde oturduğum için çoğu ürün burada ki vatan mağazasında yok. Ama gelenleri de millet bilmediği için almıyor. Sabah kalkar kalkmaz gidip alacağım gibi.

2x16 6000 CL28 ya da CL30, 6400 CL30 alınabilir. Bunları bulamazsan ya da aynı bütçede 2x24 M-die varsa onu alırsın. 2x24 olanlar sorunsuz, ama dikkatli ol. 5200 MT/s CL40 gibi absürt değerlikte olanlar Samsung ya da Micron. Onlardan derhal uzaklaşman lazım. 2x24 7200 MT/s ve üzeri Hynix 3 Gbit M-die olur. Yine aynı şekilde 6000 CL30 2x24 modeller de Hynix'tir.

Ne aldığına yine de dikkat etmekte fayda var. Farklı mağazalardan getirtme durumu ya da farklı şehirden getirme durumu mümkün olabiliyor Vatan'da. Onu konuşursun, stok kalırsa tabii.

Yakın bir fiyatta var mı ki hocam? 27 bin TL diye görmüştüm. Oraya kadar maalesef çıkmam imkansız.

Vatan bugün dağıttı, vardı. 2x24 ve fiyatı 2x16'lıklar ile aynıydı. H24M'di o, yani 2. jenerasyon M-die. Bu sorunsuz, H16M gibi değil.