XPG Lancer 1x32 GB RAM için subtiming ayar tavsiyesi

Hocam daha da üzerine gitmeyi düşünmüyorum sistemim ile artık keyfini çıkaracağım fazlasıyla içime sindi.

Hocam ilk defa mı dual rank bir deneyiminiz olmuştu ? Ben mi yanlış anladım tahminimce ben cümleyi kaçırmışımdır bu kadar ddr5 tecrübesi olan biri olarak zor ihtimal gibi

İlk defa değil, DR modüller OC'de tercih edilmez. Sinyal integrity bozar, memory controller daha fazla abanır... Yüksek frekansa çıkamazsın. Dual sided daha fazla ısınır...

Burst 1X yeni trend, 8X denenirdi hep eskiden. DR için 1X yapıp test tekrarı yapman lazım, sorunsuzsa kullanırsın...

VT3 testin sonuna geldim en son aida sonucum da şu şekilde. CL değerini 30 -> 28 yaptığımız da alt zamanlamalar da değişiiklik yapılması gerekir mi ? ve gerek var mıdır. Birde hocam Burst 1x tam olarak ne demek oluyor(Nasıl yapılır biliyorum ama ne anlama geliyor).

CL28 yaparsan sadece MEM VDD 1.45 gerekir... Burst Nitro menüsünde, training uzunluğu ile ilişkili... 1X yamada stabil olanı 8X yamalayıp duruyorsun gibi düşün, artık gereksiz son BIOS'larda... 2x32'de 1X denemedim sadece, hata yoksa kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…