@Ayhan Dönmez hocam merhabalar. Düne kadar her şey çok iyiydi, hatta konuşuyorduk. Bugün tekrardan Y-Cruncher VT3 testi yapayım dedim ve sonuç resimde olduğu gibi.
Ben 2 saat boyunca VT3 testi, hatta ondan önce de 1 saatlik test yapmıştım. Ayrıca 40 dakika boyunca MemTest5 testi yaptığımda herhangi bir sorunla karşılaşmamıştım. Şimdi nedense sorunla karşı karşıya kaldım. O zamandan bu zamana sadece sizin tavsiyenizle Burst ayarını 1x 1x yapmıştım, işe yaramayınca tekrar Auto moda dönmüştüm. Bir de
MCR: Auto > Disabled yaptım.
Sistemi sabah açtığımı ve aktif bir şekilde kullandığımı da belirteyim. Hatta sabah "5 dakika yine öylesine yapayım." deyip test ettiğimde 3 tekrar boyunca hata almamıştım. Sonrasında tam öğle arasında testi yaptım. Resimde de görüldüğü gibi puanımda 1.54'ten 1.48'e doğru sert bir düşüş var.
Not: Prime95 Smallest testinde ve OCCT Extreme AVX2 testinde hata almıyorum.
Eki Görüntüle 275766
40 dakika Prime95 Smallest testi:
Eki Görüntüle 275783
Şimdi 3 saatlik OCCT Stability Test yaptım. İlk 1 saatlik CPU + RAM testi sorunsuz geçti. İşlemci sistemden 200 W güç çekti. Yaz olmasına ve gün ortasında olmamıza rağmen sıcaklık ortalama 80 derece civarında seyretti. RAM ise maksimum 59 dereceyi gördü.
Sonrasında 30 dakika boyunca sadece CPU testi yaptı. 230 W ile başladığı testi, 30 dakikanın sonunda 225 W ile bitirdi. Tabii ki burada 95 dereceyi gördü. Ardından sadece RAM testine geçti ve sistemden 60 GB RAM kullanan test, 1 dakika sonunda hata verdi. Bunun üzerine test işlemi sona erdi.
Sanırım IMC'ye binen yükten dolayı oluyor. Özellikle işlemci ısındığında ortaya çıkıyor gibi. Şimdi OCCT üzerinden
Memory %80 - AVX2 - Legacy - Auto testi yaptığımda ise hata vermedi.