Anlık değeri görmek çoğu zaman daha iyidir ama PSU sorunu olduğunu sanmıyorum. Reset atma sorunları genelde GPU ya da RAM kaynaklı oluyor. GPU ve RAM testi yaptınız mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
PSU kaç aylık/yıllık hocam?Teşekkürler hocam kuşkularımı ortadan kaldırmam gerekliydi.![]()
Aşağı yukarı 2-2.5 yıl oldu.
Anlık değeri görmek çoğu zaman daha iyidir ama PSU sorunu olduğunu sanmıyorum. Reset atma sorunları genelde GPU'ya da RAM kaynaklı oluyor. GPU ve RAM testi yaptınız mı?
İkisinde de ayarlarımı sıfırladım hocam.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Güç kaynağı sağlam gibi duruyor. 2.5 yıllık olduğundan testlerden az da olsa düşük çıkması normal. Sorun farklı bir yerde yüksek ihtimalle.
Güç kaynağı sağlam gibi duruyor. 2.5 yıllık olduğundan testlerden az da olsa düşük çıkması normal. Sorun farklı bir yerde olabilir.
Sorun yüksek ihtimalle OC ayarlarımda olsa gerek. CPU Cb R23 testinde bile 110W üstünü görmez iken Power testinde 130-150W görüyor.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Olabilir. OC kapatıp deneyin. Eğer kapanmazsa sorun ordadır.Sorun yüksek ihtimalle OC ayarlarımda olsa gerek. CPU Cb R23 testinde bile 110W üstünü görmez iken Power testinde 130-150W görüyor.
Olabilir. OC kapatıp deneyin. Eğer kapanmazsa sorun oradadır.
Teşekkür ediyorum hocam.
OCCT bazen değişik kafalara giriyor sağlam makineyi bozuk gösterebiliyor. Eski usul Prime95 SmallFFT ve FurMark öneririm voltaj kontrolü için.
Eki Görüntüle 174391
Şu zamana kadar ilk defa 95 derece ve 150W görünce bir korkmadım değil.
Bana da aynı şey 250 watt altı görünce olmaya başladı, bu zamana kadar hep X79 X99 tarzı sistemler kullanınca bir garibime gidiyor yeni işlemciler.Şu zamana kadar ilk defa 95 derece ve 150W görünce bir korkmadım değil.![]()