Normalde çalışıyordu Armoury Crate yazılımındada gözüküyordu fakat son 2 haftadır gözükmüyor. Ben de Open RGB veya işte SignalRGB ile kontrol ediyorum fanlarımla birlikte fakat son 3 gündür RAM'ler gözükse bile RGB'ler gelmiyor. En son yanıyordu rastgele bir renkte takılı kalmış, şimdi hiç yanmıyor. SignalRGB başka program kontrol ediyor diyordu Lighting Service yazıyordu, kapattım gene bir işe yaramadı. Nasıl çözerim sorunu? Hiçbir şeyde gelmedi aklıma.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- İlk olarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bazen basit bir yeniden başlatma, yazılımsal problemleri düzeltebilir.
2.
Armoury Crate Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Armoury Crate yazılımını güncelleyip güncellenmediğini kontrol edin. En son sürümü indirip yükleyin.
3.
Lighting Service'i Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda "Lighting Service" uygulamasının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Görev Yöneticisi'nde bu servisi durdurmayı deneyin ve daha sonra Armoury Crate'i yeniden açın.
- Eğer bu servis çalışmıyorsa, tekrar başlatmayı deneyin.
4.
GPU ve RAM'in Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Güç kapalıyken bilgisayarınızı açın ve RAM modüllerinizin tam olarak yerine oturduğundan ve düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun.
5.
Diğer RGB Kontrol Yazılımlarını Kapatın:
- Diğer RGB yazılımlarını tamamen kapatın (OpenRGB, SignalRGB gibi) ve sadece Armoury Crate’in çalıştığından emin olun.
6.
BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı BIOS üzerinden başlatın ve RGB ile ilgili ayarları kontrol edin. Bazen bu ayarlarda bir değişiklik yapılmış olabilir.
7.
Donanım Sorunlarını Giderin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, RAM modülünü başka bir slota takmayı veya başka bir bilgisayarda denemeyi düşünebilirsiniz.
8.
Yazılımı Yeniden Yükleyin:
- Son çare olarak, Armoury Crate yazılımını kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bu, olası bir bozulmayı düzeltmeye yardımcı olabilir.
9.
Destek İle İletişime Geçin:
- Eğer hala sorun devam ediyorsa, ilgili destek kanalları ile iletişime geçin. Belirli hata kodları veya durumlarla ilgili daha fazla yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.
Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olabilir. Herhangi bir aşamada daha fazla bilgiye veya yardıma ihtiyacınız olursa belirtmekten çekinmeyin.