ERNEST 17

Üstün
Yabancı dil öğrenmek için ne kadar çalışılır sorusundan ziyade nasıl çalışılır, bunu merak ediyorum. Internete baktığımda örnek olarak İngilizce'de 1 milyondan fazla kelime var. Öğrenenler nasıl öğreniyor, bayağı merak ediyorum.

Merak, otomatik olarak motivasyonu da birlikte getirir.

Öbür türlüsü angaryadır, ırgatlıktır.

Ya öyle anadilim gibi konuşmak istemiyorum şimdilik ama normal sohbet eder gibi karşıdaki ile konuşmam için hangi seviye bilmem lazım?

Orta seviye yeter, ben de vallahi zamanında işe girmek için ileri seviye kasmıştım sınavları da boru gibiydi kazandım ettim falan fistan ama Türkiye'de yaşıyorsun, kullanılmaya kullanılmaya unutuluyor, geriye işte orta-orta üst seviye İngilizce kalıyor.

Yabancı mecraları takip etmesem, yabancı forumlarda vs yazmasam o da unutulur. Konuşma işinde işte sokak dili kafi, basına demeç vermeyeceksin yani parti sözcüsü değilsin sonuçta. Günlük basit dil yeter dünyada tutunmana.

Unutma; Türkiye Egemen ülkedir, sömürge ülkesi değil. İngilizce konuşurken telaffuzunun çarpık olmasının bir önemi yok.

Bak Ruslar umursuyor mu? Hindistan umursar ama, köküne kadar İngilizce çalışır anadili gibi bilir çünkü eski İngiliz sömürgesi.