Yağ yokken motordan ses gelir mi?

oğuz sasi 117

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
Hero Dash 125 motor kullanıyorum izin günü alamadığım için 1 yada 1,5 haftadır yağsız paket atıyorum. Belli bir gaz aralıkların da tıkırtı sesi gibi bir şey geliyor. O ses gidene kadar gaz kolunu oynatıyorum ses gelmeyen aralığı bulunca sabit gazla gidiyorum.

Motorun gidişinde hiç bir sorun yok bu arada yağ olmadığına da eminim biraz fazla aksatmak zorunda kaldım. Yağsızılıktan mı olur bu sorun yoksa farklı bir şey olabilir mi?

Yağsızlıktan ses yapmayı bırak motor kitlenir. İki dakika benzinlikte falan dolduramaz mısın?
Farkındayım hocam da anca motorcu da yaptırabilirim ona da zaman olmuyor. Kendim dolduramam bildiğim kadarıyla her ne kadar yağ kalmasa da dibinde kalmıştır onun da boşaltılması lazım değil mi?

Yağsız bırakarak motorun ömrünü bitiriyorsun. Seni yolda bırakır o.
Bir kere daha aynı şey başıma geldi banamısın demiyor yoldaşım. Ama o zaman ses gelmiyordu bu sefer geldiği için acaba farklı bir şey mi var diye şüphe ettim.

Bir kere daha aynı şey başıma geldi banamısın demiyor yoldaşım. Ama o zaman ses gelmiyordu bu sefer geldiği için acaba farklı bir şey mi var diye şüphe ettim.
Yağ olmadığından parçalar aşınıyor, çarpıyor ve ses yapıyor. Böyle giderse 10 dk iş için motordan olursunuz.

Yağ olmadığından parçalar aşınıyor, çarpıyor ve ses yapıyor. Böyle giderse 10 dk iş için motordan olursunuz.
Yarın izinliyim bakalım bir götüreceğim yağ yok diye biliyorum içerisinde şu an yine de merak ettim ne kadar çıkacak acaba.

Farkındayım hocam da anca motorcu da yaptırabilirim ona da zaman olmuyor. Kendim dolduramam bildiğim kadarıyla her ne kadar yağ kalmasa da dibinde kalmıştır onun da boşaltılması lazım değil mi?
Evet eski yağı boşaltman ve yeni yağ doldurman lazım. O kadar zor olmamalı yağı boşaltmak için bi tane tıpa açacaksın altınada bi tane kap koyarsın. Benzinliktede bi tane huni falan rica et ya da yolda giderken hırdavatçının birinden al 20-30 liraya. Benzinliğe çek yağını al doldur bitti. Yarım saatini ya alır ya almaz.

Yarın izinliyim bakalım bir götüreceğim yağ yok diye biliyorum içerisinde şu an yine de merak ettim ne kadar çıkacak acaba.
Gerekirse tek işin motorcuya gitmek olsun. Segman falan kalmaz yağsız çalıştıkça.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…