Keşfetime bu video düştü ve açıkçası biraz şaşırdım. Amacı prim mi onu da anlamadım. Sizin düşünceniz ne?

Selam! Videoda boş yapan arkadaş benim 😅

Buradaki birkaç yoruma da baktım ve evet videoda yanlış bölümler var. Recep abinin yorumunun altında da belirttim :)

Burada ve videoda yorum yapan birçok arkadaşın dediği gibi bence de bir müşteri IPS, VA vs. bilmek zorunda değil. Videoda da bunu belirtmiştim. Zaten ne Recep abiyi, ne müşteriyi, ne de Samsung'u tek başına hatalı bulmuyorum. Videoda IPS-VA panel kıyaslamasının hata olduğunu ve bu hatadan dolayı da aslında arızalı olmayan bir monitörün arızalı gibi göründüğünü söylemek istedim.
Ayrıca evet, TÜM VA panellerde o kadar ghosting olmuyor. Bu da benim hatam.

Yine aynı şekilde videonun başında ve sonunda da belirttiğim gibi amacım kesinlikle Techolay veya Recep abiye laf atmak değildi. Kendisinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Eğer kendisi de isterse videoyu anında kaldırabilirim (zaten onun videosuna çok kısa bir yorum atmıştım olayla ilgili) ve burada bir konu haline getirebilirim. Yani ona laf atıp elde etmeye çalıştığım bir durum yok.

Son olarak 1400 aboneli bir kanalım yani Samsung'dan sponsorluk falan almadım😆

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada ve videoda yorum yapan birçok arkadaşın dediği gibi bence de bir müşteri IPS, VA vs. bilmek zorunda değil.
Ben buna katilmiyorum. Eger bir insan, para verdigi urunden verim almak istiyorsa bilincli alisveris yapmali. En azindan YouTube'a girip ilgili monitorun sonuna "inceleme", "review" gibi bir kelime ekleyerek aninda ulasabilir. Piyasadaki monitorlerin %90'ina kadarinin incelemesi var zaten. Incelemesi yoksa da almazsin. Ben bile o kadar bilgim olmasina ragmen incelemesi olmayan urunu onermiyorum cunku ne cikacagini bilemezsin, ki baskasina oneri verirken buna ekstra dikkat etmek gerekiyor cunku para senin paran degil ve vebali senin boynuna.

Ben buna katilmiyorum. Eger bir insan, para verdigi urunden verim almak istiyorsa bilincli alisveris yapmali. En azindan YouTube'a girip ilgili monitorun sonuna "inceleme", "review" gibi bir kelime ekleyerek aninda ulasabilir. Piyasadaki monitorlerin %90'ina kadarinin incelemesi var zaten. Incelemesi yoksa da almazsin. Ben bile o kadar bilgim olmasina ragmen incelemesi olmayan urunu onermiyorum cunku ne cikacagini bilemezsin, ki baskasina oneri verirken buna ekstra dikkat etmek gerekiyor cunku para senin paran degil ve vebali senin boynuna.
Bence de araştırma yapılmalı ama bilmemek suç değil derler ya bence olay öyle. Buradaki hata diyebileceğim kısım bunun bu kadar büyütülmesiydi. Yanlışımı tekrar kabul ediyorum: Her VA panelde o kadar ghosting olmuyor ama hemen hemen hepsinde bu mevzu var. Overdrive modları, Black EQ veya gamma gibi şeylerle oynayarak önüne geçilebiliyor ama sıfırlanamıyor (en azından benim bildiğim kadarıyla). Hatta ve hatta aynı monitörün sahibi olduğum için FreeSync bile bu ghostinge etki edebiliyor :D

Öneririm/önermem kısmına bir şey diyemiyorum çünkü bir öneride bulunmadım videoda. Kimi insan için siyahlar ve kontrast oranı önemliyken, kimi insan için ghosting ve görüş açısı önemlidir. Ona göre bir seçim yapmak gerekir VA/IPS diye. Ha tabii para çoksa gidip OLED alırsın o başka :LOL:

Selam! Videoda boş yapan arkadaş benim 😅

Buradaki birkaç yoruma da baktım ve evet videoda yanlış bölümler var. Recep abinin yorumunun altında da belirttim :)

Burada ve videoda yorum yapan birçok arkadaşın dediği gibi bence de bir müşteri IPS, VA vs. bilmek zorunda değil. Videoda da bunu belirtmiştim. Zaten ne Recep abiyi, ne müşteriyi, ne de Samsung'u tek başına hatalı bulmuyorum. Videoda IPS-VA panel kıyaslamasının hata olduğunu ve bu hatadan dolayı da aslında arızalı olmayan bir monitörün arızalı gibi göründüğünü söylemek istedim.
Ayrıca evet, TÜM VA panellerde o kadar ghosting olmuyor. Bu da benim hatam.

Yine aynı şekilde videonun başında ve sonunda da belirttiğim gibi amacım kesinlikle Techolay veya Recep abiye laf atmak değildi. Kendisinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Eğer kendisi de isterse videoyu anında kaldırabilirim (zaten onun videosuna çok kısa bir yorum atmıştım olayla ilgili) ve burada bir konu haline getirebilirim. Yani ona laf atıp elde etmeye çalıştığım bir durum yok.

Son olarak 1400 aboneli bir kanalım yani Samsung'dan sponsorluk falan almadım😆
Ben her yerde eleştiriye açığım, kendi forumum dahil. Videoyu kaldırman gibi bir talebim yok. Orijinal videoda VA konusundan bahsetmemişim ama dediğim gibi tüketiciye bu kadar ghosting olan bir monitörün oyun amaçlı satılmasını doğru bulmuyorum. Sevgiler.

Ben her yerde eleştiriye açığım, kendi forumum dahil. Videoyu kaldırman gibi bir talebim yok. Orijinal videoda VA konusundan bahsetmemişim ama dediğim gibi tüketiciye bu kadar ghosting olan bir monitörün oyun amaçlı satılmasını doğru bulmuyorum. Sevgiler.
Hocam bu biraz da tuketiciye bakiyor. Odyssey G3 kullanip memnun olanlar da var. Adamin ilk monitoru ise black smearing yasadiginin farkinda bile olmuyor, hatta biz sorunlu oldugunu soyledigimizde cogu bunun sorun bile oldugunu bilmiyor. Black smearingi motion blur effect sananlari bile gordum :D Bir de yuksek Hz monitoru "gaming" etiketi yazmadan satamayacaklarini bildikleri icin gaming yazip geciyorlar. Burada is, tuketicinin bilincli alisveris yapmasina bakiyor. Kotu urune talep olmazsa, uretici de zarar ettiginin farkina varir ve uretmez.

Toksik podcast youtuber starter pack:
-Clickbait küçük resim koy, sanki çok önemli bir konuymuş gibi kişilerin gözünü sansürle (zorunlu).
-Arkaya oyun koy (Maynkraft 5 yaş kitle için güzel olur).
-Konu hakkında bilgin olmasın (sakın ha, salla bir yerlerinden).

Çok basit bir işlem. Yapay zekaya, 'Monitör satın alacağım monitörler hakkında bilmem gereken bütün bilgileri İngilizce olarak anlatır mısın?' diye soracaksın. Bu kadar basit olmadı; forumlarda konu açacaksın, ürünü alan arkadaşların deneyimlerini vesaire öğreneceksin. Ama çoğu kişi yapmıyor. Mesela, önceden AMD ekran kartında daha iyi diye düşünüyordum; Techolay sayesinde bir hata yaşanmadan gerçeği öğrendim.

Çok basit bir işlem. Yapay zekaya, 'Monitör satın alacağım monitörler hakkında bilmem gereken bütün bilgileri İngilizce olarak anlatır mısın?' diye soracaksın. Bu kadar basit olmadı; forumlarda konu açacaksın, ürünü alan arkadaşların deneyimlerini vesaire öğreneceksin. Ama çoğu kişi yapmıyor. Mesela, önceden AMD ekran kartında daha iyi diye düşünüyordum; Techolay sayesinde bir hata yaşanmadan gerçeği öğrendim.
Teknik konulari yapay zekaya sormak saglikli degil. Yanlis bilgi verebiliyor. En dogru kaynak, ilgili konuyla alakali makaleleri veya tarafsiz incelemeleri okumak/izlemek.