Düşünmek istemiyorum. Zaten insanların yanlış sosyal medya kullanımından dolayı türeyen ve "influencer" denilen saçma kavrama tahammülüm yok, bir de "influencer" denilen insanların üniversitelere davet edilip söyleşi yaptıklarını görünce gerçekten üzülüyorum ve sinirleniyorum.
Anlayan var, anlayan var. Üstte daha sıralamamın 10'da 1'ini bile yapamamış adam bana fikir sahibi değilsin diyor.

Ege Üniversitesi çokta zaten it gibi çalışıp kazanılacak üni değil.
Her çalışan derece yapamıyor maalesef, elinden geleni yapıp da oraya girebilmiş olan bir sürü tanıdığım var ki hem yüksek sıralamaları bölümleri de var.

Bizim insanımız kamera önünde garip haraketler yapan ne kadar değişik insan varsa hepsini ünlü ediyor. Sonra onu gören başkaları da aynı haraketler de bulunup ünlü olmanın derdine düşüyor. Hayat şartları kötü olduğu için herkes bir şekilde para kazanmanın yollarını arıyor. Asgari ücretle bir işe girip hayatını sürdürmek o kadar zor ki herkes kolay yoldan para kazanmak istiyor. Özellikle Tiktok canlı yayınlarında bağış almak için utanç verici şeylerde bulunanlar göz ardı edilemeyecek kadar fazla.

Anlayan var, anlayan var. Üstte daha sıralamamın 10'da 1'i bile sıralama yapamamış adam bana tanımını bilmiyorsun diyor.
Boş ver, cevap verme. Mesele zaten herhangi bir üniversite özelinde değil. Mesele direkt bir üniversitede böyle saçma etkinliklerin yapılması.

İşte haberlerin böyle paylaşılmasını defalarca eleştirdim, hala eleştiriyorum. Türk haberciliğinin iğrençliği çıldırtıyor beni. Influencer etkinliği amacıyla davet edilmiş ve gelmiş, yani orada akademik bir ders vermiyor.

Adamı sevmem ama haberleri böyle paylaşılmamalı.
Katılıyorum, böyle clickbait ayıptır günahtır. Ama ben adamı da seviyorum.

Katılıyorum, böyle clickbait ayıptır günahtır. Ama ben adamı da seviyorum.
İşte haberlerin böyle paylaşılmasını defalarca eleştirdim, hala eleştiriyorum. Türk haberciliğinin iğrençliği çıldırtıyor beni. Influencer etkinliği amacıyla davet edilmiş ve gelmiş, yani orada akademik bir ders vermiyor.

Adamı sevmem ama haberleri böyle paylaşılmamalı.
Konuyu açmadan şu eleştiri, podcast vb. tarzlardaki kanalları hiç sevmesem de olay hakkında bilgi almak için biraz videolarına baktım. Evet, influencer etkinliği adı altında "söyleşi" amacıyla davet edilmiş. Ortada clickbait bir haber yok. Söyleşi dediğin olay belirlenmiş bir konu hakkında o alanla alakalı olan kişilerin yaptığı "bilgi" temelli bir buluşma, toplantı veya başka bir söyleşiyle konferans. Oraya o amaçla gidiyorsan eğer herhangi bir konu hakkında bir bilgi birikiminin olması lazım. Bu elemanın kayda değer bir bilgi birikimi mi var ? Bu elemanın Akademik, sportif, ticari, sanatsal vb. herhangi bir başarısı mı var ? Akademikle de sınırlı olması şart değil video yüklediği platformlarda bile yaptığı tek şey soytarılık, adam akıllı bir içeriği bile yok. Sadece soytarılık yaparak takipçi kasıp özel insan muamelesi görmesine ve boyunu aşan bir yerde bulunmasını normal mi ? Sabahtan akşama kadar daha nasıl gelişeceğini düşünen, elleriyle kazıyarak o konumlara gelen ve gerçekten de bulunduğu sektörde büyük atılımlar yapmış, insanlara büyük yardımlarda bulunmuş onlarca influencer var. İllaki Influencer çağıralacaksa bari işini adam akıllı bir şekilde, severek, kendini geliştirmeyi amaçlayarak ve o sektörde adı geçmiş, deneyimi bol olan insanlar çağırılsın. Niteliksiz, vasıfsız bu elemanın "söyleşi"de işi ne ? Siz eğer bunu bilgi olarak görüyorsanız zaten daha da sizinle herhangi bir şey tartışmanın bir anlamı yok:

Konuyu açmadan şu eleştiri, podcast vb. tarzlardaki kanalları hiç sevmesem de olay hakkında bilgi almak için biraz videolarına baktım. Evet, influencer etkinliği adı altında "söyleşi" amacıyla davet edilmiş. Ortada clickbait bir haber yok. Söyleşi dediğin olay belirlenmiş bir konu hakkında o alanla alakalı olan kişilerin yaptığı "bilgi" temelli bir buluşma, toplantı veya başka bir söyleşiyle konferans. Oraya o amaçla gidiyorsan eğer herhangi bir konu hakkında bir bilgi birikiminin olması lazım. Bu elemanın kayda değer bir bilgi birikimi mi var? Bu elemanın akademik, sportif, ticari, sanatsal vb. herhangi bir başarısı mı var? Akademikle de sınırlı olması şart değil video yüklediği platformlarda bile yaptığı tek şey soytarılık, adamakıllı bir içeriği bile yok. Sadece soytarılık yaparak takipçi kasıp özel insan muamelesi görmesine ve boyunu aşan bir yerde bulunmasını normal mi? Sabahtan akşama kadar daha nasıl gelişeceğini düşünen, elleriyle kazıyarak o konumlara gelen ve gerçekten de bulunduğu sektörde büyük atılımlar yapmış, insanlara büyük yardımlarda bulunmuş onlarca influencer var. İllaki ınfluencer çağıralacaksa bari işini adamakıllı bir şekilde, severek, kendini geliştirmeyi amaçlayarak ve o sektörde adı geçmiş, deneyimi bol olan insanlar çağırılsın. Niteliksiz, vasıfsız bu elemanın "söyleşi"de işi ne? Siz eğer bunu bilgi olarak görüyorsanız zaten daha da sizinle herhangi bir şey tartışmanın bir anlamı yok:

Belki de davet amacı sadece eğlenmekdir.

Belki de davet amacı sadece eğlenmekdir.
Eğlence söyleşinin birinci amacı olamaz, anca olsa olsa araç olur. "sadece" eğlenme amacıyla söyleşi yapılmaz. Kaldı ki sadece eğlence amacıyla bile olsa saatlerce adamın aynı müzikle aynı hareketleri yapmasını mı izleyeceksin? Adamın yapabildiği, "bize gösterdiği" herhangi "mizah" içeren başka bir içerik yok ortada. Zaten siz bu adamın hal ve hareketlerini "mizah" temalı görüyorsanız orada kelimeler kifayetsiz kalır da Stand Up'çı komedyenler vs. onlarca çağırılabilecek kişi veya yapılabilecek etkinlik var. Onlar ne güne duruyor?

Son düzenleyen: Moderatör: