Anakarta zarar gelmez çünkü sen sadece tornavidana süreceksin gidip vidaya sürme elin 1mm oynasa etrafa da yapıştırıcı sürebilirsin tornavidana süreceksin vidadan başka hiçbir şeye temas etmeyecek şekilde tornavidayı vidaya takacaksın tornavida dik şekilde duracak eğik ve açılı değil tam anlamıyla dik tutmalısın.
O şekilde kurursa ve yapıştırıcın sağlamsa bence o vida sökülür çünkü yapıştırıcılar ciddi manada iyi tutuyor bahsettiğin Tayvan yapıştırıcısı ne derecede güçlü bilmiyorum ama Japon'dan da iyiyse sağlam tutar.

Parmağı birbirine yapıştırıyor öyle diyebiliriz, ama vida da yay var nasıl dönecek yada çekeceğiz, bunu yarın deneyeceğim.

Arkadaşlar tüm sistem sıfır yani garantili şimdi onu sökerken anakart ekran kartına zarar veririm diye endişeleniyorum yapıştırıcı silikon vs denemeden başka bir yol yok mu bant lastik vs diye bir şeyler okumuştum onları deneyeceğim, ızgaradaki tüm vidalar sökülüyor onda sıkıntı yok işlemcinin olduğu yerdeki 3 vida da çıkıyor son vidayı öyle bir sıkmış ki adam yani ben çevirince direk yalamalaştı yani adam neyle sıkmış bilmiyorum kuvvetle alakalı olsa 3 vida da sökülmezdi, ben hafta içi onlara tekrar yazacağım adam göndermeyecekler büyük ihtimalle ama sıradan bilgisayarcıya da güvenemiyorum, çünkü soğutucu garantiye gidecek o giderken tüm garantisi patlasın da istemiyorum.
Kardeşim hiç dokunma o zaman garantiye ver. Kullanıcı hatası çıkarsa parasını o vidayı yalama yapan bilgisayarcıdan çıkar.

Ama ben onu bilgisayarcının yaptığını zannetmiyorum hiçbir bilgisayarcı bunu yapmaz, hadi eskaza yaptı diyelim düzeltmeden teslim etmez. Ya bunu yapan bilgisayarcı sahtekar ya da bunu bilgisayarcı yapmadı.

Zaten bilgisayarcı yaptıysa tek büyük sorun soğutucuya zarar vermiş olması değil, o kadar kanırttıysa anakartın borduna, işlemci soketine ve işlemciye de zarar vermiş olabilir. Zarar vermediyse bile zarar vermek için uğraşmış resmen.

Yani şu hatayı gerçekten hiçbir bilgisayarcı yapmaz imkansız. Elektrikçinin ampul takamaması gibi bir durum.

Kardeşim hiç dokunma o zaman garantiye ver. Kullanıcı hatası çıkarsa parasını o vidayı yalama yapan bilgisayarcıdan çıkar.

Ama ben onu bilgisayarcının yaptığını zannetmiyorum hiçbir bilgisayarcı bunu yapmaz, hadi ezkaza yaptı diyelim düzeltmeden teslim etmez. Ya bunu yapan bilgisayarcı sahtekar ya da bunu bilgisayarcı yapmadı.

Zaten bilgisayarcı yaptıysa tek büyük sorun soğutucuya zarar vermiş olması değil, o kadar kanırttıysa anakartın borduna, işlemci soketine ve işlemciye de zarar vermiş olabilir. Zarar vermediyse bile zarar vermek için uğraşmış resmen.

Yani şu hatayı gerçekten hiçbir bilgisayarcı yapmaz imkansız. Elektrikçinin ampul takamaması gibi bir durum.

Çıkmayan vidayı o yapmış hocam çıksa vida bu hale gelir mi keyif mi alacağız çıkmıyor o vida ben o vidanın böyle olacağını bilsem hiç ellemezdim, sökmeden garantiye nasıl vereceğim?

Adamlara sorduğumda diyor ki komple kasayı garantiye ver böyle saçmalık mı olur?

Yapıştırıcı denedim olmadı, bant denetim olmadı, pense denedim olmadı alan dar penseyi çeviremiyorum anakart zarar görecek herif hayvan gibi vidalamış bu böyle vidalanmasa çıkar yalamayla hiç alakası yok başka öneri var mı?

Ayrıca benim soğutucu ızgarasını üstte montajlamışlar bunu yana montajlasak olur muydu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkmayan vidayı o yapmış hocam çıksa vida bu hale gelir mi keyif mi alacağız çıkmıyor o vida ben o vidanın böyle olacağını bilsem hiç ellemezdim, sökmeden garantiye nasıl vereceğim?

Adamlara sorduğumda diyor ki komple kasayı garantiye ver böyle saçmalık mı olur?

Yapıştırıcı denedim olmadı, bant denetim olmadı, pense denedim olmadı alan dar penseyi çeviremiyorum anakart zarar görecek herif hayvan gibi vidalamış bu böyle vidalanmasa çıkar yalamayla hiç alakası yok başka öneri var mı?

Ayrıca benim soğutucu ızgarasını üstte montajlamışlar bunu yana montajlasak olur muydu?

Diş fırçası kalem sapı gibi sağlam bir plastik bul. Ucunu erit. Vidanın üstüne damgala vida başının şeklini alsın soğusun öyle. Soğuduktan sonra tornavida gibi kullanabilirsin o sapı. Dikkat et ama plastiği soğutucu plastiğine yapıştırma, sadece vida başına denk getir. Garantiye göndermeyeceksen bu işlemi yapabilirsin.

Diş fırçası kalem sapı gibi sağlam bir plastik bul. Ucunu erit. Vidanın üstüne damgala vida başının şeklini alsın soğusun öyle. Soğuduktan sonra tornavida gibi kullanabilirsin o sapı. Dikkat et ama plastiği soğutucu plastiğine yapıştırma, sadece vida başına denk getir. Garantiye göndermeyeceksen bu işlemi yapabilirsin.

Hocam kasayı komple adamlara yolluyorum yoksa bu iş başımıza bela olacak