Onu bilmiyorum ama bu videoyu izleyip belki kendinize uygun tarayıcıyı seçebilirsiniz:

Bu adam boş boş Firefox kullanın gizlilik falan diyordu. Firefox'un gelirini ve fonlamasının %80'ini Google yapıyor haberi yok. Bildiğiniz Mozilla'yı Google fonluyor.

Ayrıca Firefox çok fazla veri topluyor.

Google takipçileri dolu olsa bile Ruslara ait olan Yandex kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. En son kullanacağım tarayıcı Yandex olurdu. Google şeyine çok takıntılı isen Librewolf var zaten.
Ben Yandex'i övmedim. Leş gibi ve önceden virüsle beraber kurulurdu.

Fazla RAM yiyor diyen adama Gecko tabanlı tarayıcı önermemelisiniz.
Haklısınız şimdi yine internetten biraz baktım. Zamanında Firefox kullanınca bellek kullanımına çok takılmamıştım ondan ötürü dikkate almadan okumuşum. Yanlış bilgi verdiğim için kusura bakmayın 🙏

Merhabala arkadaşlar, Yandex Bbrowser güvenli mi? Her zaman telefonda kullandım, şimdi PC kullanmak istiyorum, sebebi Chrome'dan sıkıldım, fazla RAM yiyor. Edge'yi sevmem, Brave yükeleme desteğim yok, Opera olmaz, fazla RAM yiyor. Şimdi Yandex kaldı, yüklenir mi? Bir de VirusTotal taramasında virus algıladı:

Yandex oldukça güvenilir bir tarayıcı ama sitelerden virüs kapma ihtimali Google’a göre daha fazla. Her türlü içeriğe izin veriyor resmen adamlar. Google’ın fake APK sitelerinden beter siteler var.

Bu adam boş boş Firefox kullanın gizlilik falan diyordu. Firefox'un gelirini ve fonlamasının %80'ini Google yapıyor haberi yok. Bildiğiniz Mozilla'yı Google fonluyor.

Ayrıca Firefox çok fazla veri topluyor.
Firefox'un veri topladıgına dair belgen veya kaynağın var mı ? Eski yıllardan beri Mozilla firefox kullanırım karşıma hiç bir zaman Firefox veri topluyor veya satıyor haberleri çıkmadı.

Son düzenleme:
Firefox'un veri topladıgına dair belgen veya kaynağın var mı ? Eski yıllardan beri Mozilla firefox kullanırım karşıma hiç bir zaman Firefox veri topluyor veya satıyor haberleri çıkmadı
about:config'i azıcık kurcalarsan görürsün. Telemetri ile ilgili bir ton ayar var. Firefox'u seviyorsanız LibreWolf kullanın. Sıfır telemetri ve gizlilik odaklı.

RAM'i çok kafaya takıyorsanız Slimjet vs. tarayıcılara yönelin derim. Yandex'e gelecek olursak Rus merkezleri siteleri ön plana alıyor çok ondan dolayı reklam engelleyici vs. olmadan kullanmak sıkıntı olabilir.