Yapay Zeka, ağzına kadar dolu bir şarap bardağı çizemiyor mu?

Gemini premium ile oluşturulmuş görsel. Birde bunlar bizi ele geçirecekmiş. Çok film izlemişler sanırım

Dosya Ekleri

• IMG_20250126_001402.webp
    144,3 KB · Görüntüleme: 121
Benim duyduğum; internette dolu şarap bardağı görseli yok veya çok az diye çizemiyomuş. Millet bi anda çiz emri verince AI öğrendi sanırım.

Ben de denedim o yüzden. Allah'ın cimrisi kadehimi doldurmayı beceremedi. Yüzsüz yüzsüz reklam yapıyo bide.

Dolu bir kadeh teknik olarak ağzına kadar dolu olmaz zaten. Ben daha gerçekte tamamen dolu kadeh görmedim. En az 100 farklı restoranda da istemişimdir. Zaten “dolu” hâli aslında yarıya kadar dolu olmuş oluyor. Yapay zekayı zorlayınca bardağı iyice doldurur ama saçma çiziyor.

Şu resimdekinden fazla dolduran varsa da şarap içmiyordur ya da içmeyi bilmiyordur.

İlk başta İngilizce full olsun dedim, sonra bak iyice anla diye Türkçe söylüyorum bardağın tamamı şarapla dolu olsun dedim. Her seferinde yarısı dolu çizdi. En son yahu bu yarım doldursana tamamını deyince en fazla bu kadar oldu (Grok)

Kral ne kadar çok felsefe yaptıysan artık ChatGPT farklı evrendeki bir ayrılığını hatırlayıp soldaki gibi bir resim çizme gereği duymuş.
Bana o kadar şaraptan kafayı bulmuş gibi geldi ama bu da olur.

Arkadaşlar çizdi sanki;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…