NanoMetre

Yetkin
Merhaba, arkadaşlar. Yapay zeka araçları ücretsiz-ücretli çeşitli şekilde hayatlarımıza girdi ve çok daha fazla hayatımıza entegre (AGI ile) olacağı düşünülüyor. Fakat bu araçların ücretsiz ve ücretli kullanım farkları gözetildiğinde, ücretli planların ücretini çıkarabiliyor musunuz? Eğer çıkarabiliyorsanız, hangi alanda hangi yapay zeka aracını/araçlarını kullanıyorsunuz?

Merhaba, arkadaşlar. Yapay zeka araçları ücretsiz-ücretli çeşitli şekilde hayatlarımıza girdi ve çok daha fazla hayatımıza entegre (AGI ile) olacağı düşünülüyor. Fakat bu araçların ücretsiz ve ücretli kullanım farkları gözetildiğinde, ücretli planların ücretini çıkarabiliyor musunuz? Eğer çıkarabiliyorsanız, hangi alanda hangi yapay zeka aracını/araçlarını kullanıyorsunuz?
Ben değil ama benim bir tandığım çıkartabiliyor sanırım. Çalıştığı firma mı ne ona beleş ChatGPT'nin paralı üyeliğinden almış. O da kullanıyor. Yani evet böyle bir şey mümkün sanırım.

İş anlamında yapmıyorsak ücretsiz seçenekleri değerlendirelim derken sinir katsayımız sayesinde ücret ödemek zorunda kalabiliyoruz. Gel gelelim, bazen sırf bu teknolojinin faydasını sonuna kadar görmek adına yıllık bütçe çıkarmamız gerektiği süreçler de gelecektir. Bu tamamen benim görüşüm. İş anlamanda da yine tabii ki bir sürü ajan için kullnamak da istesek Claude ve gemini tarafında çok fazla Token gerektireceğine eminim. Şimdilik kenarındayım, uzaktan izliyorum, arada riske girip para da saçmıyor değilim.

Şu sıralar hermes ile çok fazla mesai yaptığımı söyleyebilirim.

Ücret ödemiyorum. :cool:

Gemini öğrencilere 1 yıl bedava kampanyasıyla aldım. Açıkçası çok güzel bir şey ama yakında biteceği için üzgünüm. Eğer kendim para verip alsam muhtemelen parasını çıkartamazdım.

Ben değil ama benim bir tandığım çıkartabiliyor sanırım. Çalıştığı firma mı ne ona beleş ChatGPT'nin paralı üyeliğinden almış. O da kullanıyor. Yani evet böyle bir şey mümkün sanırım.
Business üyelikleri daha enteresan token miktarında hissedilir bir artış yok ama entegrasyon ile daha verimli bir araç sağlamaya çalışıyorlar. Tabi burada
İş anlamında yapmıyorsak ücretsiz seçenekleri değerlendirelim derken sinir katsayımız sayesinde ücret ödemek zorunda kalabiliyoruz. Gel gelelim, bazen sırf bu teknolojinin faydasını sonuna kadar görmek adına yıllık bütçe çıkarmamız gerektiği süreçler de gelecektir. Bu tamamen benim görüşüm. İş anlamanda da yine tabii ki bir sürü ajan için kullnamak da istesek Claude ve gemini tarafında çok fazla Token gerektireceğine eminim. Şimdilik kenarındayım, uzaktan izliyorum, arada riske girip para da saçmıyor değilim.

Şu sıralar hermes ile çok fazla mesai yaptığımı söyleyebilirim.
bu tarz serbest çalışan ve işletme olarak sanırım bir ayrım da yapmak gerekiyor. Bireysel kullanımda sosyal medya tarzı görsel kullanımda tercihler olabildiği gibi profesyonel işlerde de kullanım olduğu için detaylandırmak lazım. Bireyselde o işi ücretsiz plan desteğiyle ve/veya şahsi yapmakla tolere edilebilirken diğer tarafta 100-120 $'a tüm işi yarı sürede çıkarabilmek mümkün olabilir. O yüzden
hangi alanda hangi yapay zeka aracını/araçlarını kullanıyorsunuz?
diye sordum. Mesela eskiden veri giriş için freelance işler çoktu ama artık çoğu yer ve kişi bunu yapay zekaya yaptırıyor ki başka işlerle birlikte kullandığı için veri giriş maliyetini gözardı edebiliyor.

Tabi bir de işin KVKK boyutu var ama o bu konunun dışında kalsa da bu sebeple tercih edilip edilmemesinindeki ağırlıkta merak konusu.
Ücret ödemiyorum. :cool:

Gemini öğrencilere 1 yıl bedava kampanyasıyla aldım. Açıkçası çok güzel bir şey ama yakında biteceği için üzgünüm. Eğer kendim para verip alsam muhtemelen parasını çıkartamazdım.
Öğrencilikte her iş olur. Hatta süre bitmeden API entegrasyonunu (iş akışları dahil) öğrenip efektif işler bile yaparak hem low-zero code ile belki kaznaç sağlayabilir hem ileriye yönelik kendine yatırım da yapabilirsin.