Bilmem. Dünyada her gün milyarlarca insanın her saniye kullandığı devrim niteliğinde bir teknoloji acaba ölür mü... Hmm...

Balon olduğunu hiç sanmıyorum. Tam tersi, dünyadaki toplumların teknolojiye adapte olma hızı yavaş olduğundan yapay zekâ gelişimi olması gerekenden yavaş bile ilerliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O iş yaş. ChatGPT yeni sürüm, eski sürümün 5 katı performans veriyor. RTX 5090 serisini paletle sipariş veriyorlar. 1 palette en az 200 tane ekran kartı vardır.
Google ve ChatGPT; Micron, Samsung, CMXT RAM fabrikalarını en az 30 yıllığına kapattı. Bu da demek oluyor ki RAM ve ekran kartı fiyatları fiyatı asla düşmeyecek.
Balonu patlayan yapay zekâ firmaları olacaktır, onların piyasaya etkisi olmaz, yani tanınmayan amatör, merdiven altı yazılım şirketleri o gruba giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim iş yerinde Excel kullananlar bile artık AI kullanıyor. Ben de saatler süren işlerimi AI sayesinde bayağı kısalttım. Şirketimiz artık bize token bile vermeye başladı, herkes kullanıyor. :D Siz de bence şimdiden öğrenmeye bakın. Balon olsa, mining gibi çoktan patlamış olurdu.

Yanlış telaffuz etmişim. Balon derken süreç nasıl işler diye merak ettim.

En basitinden üniversite sıralamalarınının değişiminden süreci anlayabilirsin. Bazı sektörlere olan talep artıyor bazılarına olan azalıyor. Her yeni teknoloji çıktımı benzer bi süreç oluyor.

Son düzenleme: