Çoğu zaman yanlış bilgi veriyorlar süslü püslü cümleler kurduğu için bir şey biliyormuş gibi gözüküyorlar ama günün sonunda cümlenin içi bomboş oluyor. Ben sorunumu çözmek için çok kez yapay zeka kullandım fakat 1-2 kez anca işe yaramıştır, yok yapamıyor işte eksik.
Detaylar
Kim cevapladı?Maalesef öyle. İyi yanından bak, bir alanda da insanı geçmesinler 
- Makaleler
- 14
Her zaman değil. Hangi soruların yapay zekalara soracağınızı iyi seçmeniz gerek. Ara sıra iyi bir asistan olabiliyorlar.
Ne kadar salak olursa olsun soruyu tam anlamıyla sormak gerekiyor. Sizin dediklerinize göre cevap veriyor. Yani soru biçimi önemli.
Madara ettin. Senden şuraya çıkıp "benimle duygusal bağ kurmanıza gerek yok, teknolojinin yararlarını maksimize ediyorum" demeni beklerdim.
Son düzenleme:
emre259
Uzman
Bana ingilizceyi öğretmenlerden daha güzel öğretiyor, özellikle deepseek babadır bizim için.Çoğu zaman yanlış bilgi veriyorlar süslü püslü cümleler kurduğu için bir şey biliyormuş gibi gözüküyorlar ama günün sonunda cümlenin içi bomboş oluyor. Ben sorunumu çözmek için çok kez yapay zeka kullandım fakat 1-2 kez anca işe yaramıştır, yok yapamıyor işte eksik.
Çoğu zaman yanlış bilgi veriyorlar süslü püslü cümleler kurduğu için bir şey biliyormuş gibi gözüküyorlar ama günün sonunda cümlenin içi bomboş oluyor. Ben sorunumu çözmek için çok kez yapay zeka kullandım fakat 1-2 kez anca işe yaramıştır, yok yapamıyor işte eksik.
Sorduğun sorunun detayını iyi verirsen ve az biraz o konu hakkında bilgiye sahipsen yanlışlarını düzeltince güzel yardım ediyorlar.
Düzgün sorduğun zaman çok işe yarıyorlar. Şu aralar Grok teknik konularda çok açıklayıcı geliyor bana. Yapamadığı şeyler de oluyor bazen ama genel olarak çok başarılı.
- Makaleler
- 1
Soruyu nasıl sorduğün önemli 3 kelimeden oluşan detaysız bir prompt girince sanada öyle yanıt veriyor. Elektrik-Elektronik öğrencisiyim hem derslerde hem projelerde hem de kendimi geliştirmek için yaptığım şeylerde çok işe yarıyor. Tabii genelde bir işi yaparken ana kaynak yapay zeka olmuyor ama olayı anlamayı çok kolaylaştırıyor.
Sırf meraktan hocalara sorsam kendimi anlatana kadar harap edeceğim bir şeyi ChatGPT şak diye anlayıp tam istediğim şeyi veriyor.
Mesela coil whine neden olur diye yazdım. Ekran kartının içindeki buck ve boost converterlar yüksek frekansta açılıp kapandığı için manyetik alan sürekli değişiyor ve bu bobin telleri titreştiriyor. Teller rezonansa girerse çok daha fazla titreşip o duyduğumuz tiz iğrenç ses geliyor.
Bunu bir hocaya sorsam coil Whine'ın ne demek olduğunu biliyorsa belki şanslıysam cevabımı alabilirdim neyse ki ChatGPT var.
Sırf meraktan hocalara sorsam kendimi anlatana kadar harap edeceğim bir şeyi ChatGPT şak diye anlayıp tam istediğim şeyi veriyor.
Mesela coil whine neden olur diye yazdım. Ekran kartının içindeki buck ve boost converterlar yüksek frekansta açılıp kapandığı için manyetik alan sürekli değişiyor ve bu bobin telleri titreştiriyor. Teller rezonansa girerse çok daha fazla titreşip o duyduğumuz tiz iğrenç ses geliyor.
Bunu bir hocaya sorsam coil Whine'ın ne demek olduğunu biliyorsa belki şanslıysam cevabımı alabilirdim neyse ki ChatGPT var.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-