Koneko Toujou 42

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Kodlama modelleme bilgim sıfır ama aklıma hoş bir oyun fikri geldi, bilmiyorum; belki tutabilir. Bunun için AI kullanmaya karar verdim, şu anda Claude ile ilerliyorum ama ilerleme çok yavaş. Daha hızlı ve daha kaliteli yardımı olabilecek bir AI var mıdır? Oyunu Unity üzerinden yapıyorum.

Belirledigin oyun tarzi icin bir tutorial bul derim. AI cok yardimci oluyor mu oyun yaparken bilemiyorum. Evet sorularini cevapliyor ama bir tutorial ile yapmak cok daha iyi. Mesela, adam youtube'a mekanik yapip koymus ordan yariyanlari alip yaparsin. Ben oyle yapmistim korku oyunumu. Benzer oyunda bulabilirsin. Genel AI nasil gitmen ve yonetmen gerektigini gosterdiginden tabi cok faydali. Yinede youtube videosu falan cok tavsiye ederim. Bir de parcalara bol. O parcalarida parcalara bol ve adim adim git. Ben en azindan oyle yaptim. Cunku AI ile durmadan Screenshot alip atarsan kotan doluyor kanatiyor. Yolun acik olsun.

Belirledigin oyun tarzi icin bir tutorial bul derim. AI cok yardimci oluyor mu oyun yaparken bilemiyorum. Evet sorularini cevapliyor ama bir tutorial ile yapmak cok daha iyi. Mesela, adam YouTube'a mekanik yapip koymus oradan yariyanlari alip yaparsin. Ben oyle yapmistim korku oyunumu. Benzer oyunda bulabilirsin. Genel AI nasıl gitmen ve yonetmen gerektigini gosterdiginden tabii cok faydali. Yine de YouTube videosu falan cok tavsiye ederim. Bir de parcalara bol. O parcalarida parcalara bol ve adim adim git. Ben en azindan oyle yaptim. Cunku AI ile durmadan Screenshot alip atarsan kotan doluyor kanatiyor. Yolun acik olsun.

Point and Click bir şey yapmayı hedefliyorum. Bunun için bir öneri videonuz var mıdır?

Henüz AI o kadar gelişmedi. Tüm kodları aklında tutacak ve yeni bir script yazmasını söylediğinde, o ana kadar yazılmışlarla uyumlu olacak. Daha bu günlere var ama o vakit geldiğinde de başta ücretsiz olmaz diye tahmin ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Claude çoğundan daha iyi. Claude kullanabilirsin. Fakat hiçbir şey bilmeden sadece yapay zeka kullanırsan her şey karışır. Bir hata çıktığında veya bug olduğunda onu doğru şekilde çözüp çözemediğini anlayamazsın. Saçma sapan yerlere müdahale eder, çalışan kısmı da bozar. Yani yapay zeka olmadan yazamayacağın şeyleri yaptırmak mantıklı değil. Yapılacaksa bence de Boromir hocamın dediği gibi tutorial izleyerek ilerlemek gerekli. Ama direkt olarak "Point and Click oyun yapımı" diye tutorial bulamazsın (bazen nadir de olsa bulunabiliyor). Oyundaki her mekanik için tutorial izlemen gerekecek. Fakat C#'ın temellerini de bilmek gerek bunun için. Böyle mantığı anlayarak ilerlersen zamanla kaynaklardan veya yapay zekadan yardım almadan da ilerletebilirsin bazı kısımları. Yine de ben tamamen yapay zeka ile ilerlemek istiyorum diyorsan, Claude deneyimlerime göre çoğu yapay zekadan iyi. Düzgün prompt verirsen gayet iyi sonuçlar alınabiliyor.

Kodlama bilgisi ve algoritma mantığın olmadan sadece yapay zeka ile tutacak bir proje ortaya çıkaramazsın, basit prototipler ile kalırsın. Tavsiyem önce algoritma ve programlama mantığını geliştir, modelleme araçlarını da kullanman gerekecek. En kötü asset kullanırsın.

Kodlama modelleme bilgim sıfır ama aklıma hoş bir oyun fikri geldi, bilmiyorum; belki tutabilir. Bunun için AI kullanmaya karar verdim, şu anda claude ile ilerliyorum ama ilerleme çok yavaş. Daha hızlı ve daha kaliteli yardımı olabilecek bir AI var mıdır? Oyunu Unity üzerinden yapıyorum.

En iyi yapan claude opus biri granny bile yaptı sonnet ile uzun sürsede çok güzel yapıyor giriş segment bir şeyler ortaya çıkar biraz da modelleme eklersin.