Makaleler
1
Selam YKS-dil'e hazırlanan 11. sınıf bir öğrenciyim. İngilizce mütercim tercümanlık mesleği yapay zeka tarafından son bulabilir mi? Düşünceleriniz nelerdir?

Bitirebileceğini düşünüyorum. Yapay zekanın yaptıkları artık insanların yaptıklarını bile geçmiş durumda. Turizm alanından konuşacak olursak bile en basitinden telefondan bir uygulama indirip o şekilde istedikleri tarihi dinleyebiliyorlar. Tercüman cihazları ve uygulamaları son dönemlerde fazla çıkmaya başladı ve bu şekilde devam ederse biteceğini düşünüyorum.

Türkiye'de şu an kasiyerliği bile bitiremez rahat olun. Yapay zekanın oturması için en az 10-15 sene daha var. Son günlerde biraz fazla abartılıyor nedenini anlamıyorum. Şöyle düşünün bütün tercümeyi ona yaptırdınız diyelim. Peki ya bir sürü gramer, deyim ve mecaz hataları olursa ne olacak? Ne kadar güveneceksiniz ki? Sonuç olarak bir uzmanın elinden geçmesi şart. İşleri kolaylaştırdığı doğru ama mutlak güvenmek için daha çok zamanı var. Kısacası bir kurumda yapay zeka kullanılıyorsa, mutlaka uzman bir ekip de kontrol için orada olacaktır.