Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu tür sistemleri de kontrol edecek kişi olmalı. Veya bu yapay zekalar belli seviyede kalmayacak. Sürekli daha iyisini yapmak gerek. Bunu da 'yapay zeka' ile değil insan zekasıyla olacağını düşünüyorum. Yani uyum sağlamak gerek. Mesela yapay zekalar patlamadan önce veri bilimi kısmının değer kazanacağını öngörerek kendini geliştirmen gerekiyordu bu alanda gibisinden. Yani sadece gelişmek yetmiyor. Doğru gelişmek de gerekiyor. Ama dediğiniz gibi sektörde eskisi gibi fazla kişi çalışmayacak. Ben bunun çoğu sektörler için geçerli olduğunu düşünüyorum.
Evet maalesef öyle her alanda çok büyük sıkıntılar oluşacak. Getir götür taşıma işlerini de robotlar yapacak. Kontrol edecek kişi olmalı kısmını anlamadım. Normalde gerek de kalmayacak ama tehlikeli şeyler güvenlik anlamında haklısınız. Mesela çok ciddi bilgisayar virüsleri yaratılabilir. Bu biyolojik anlamda da aynı şekilde devam eder. Biyolojik virüs çıksa sürekli evrimleşen buna aşı da çıkarılamaz. Hatta önüne geçilemeyecek şeyler bile görebiliriz. Çok karmaşık bir gelecek bekliyor.