Artık insanlar web üzerinden kullanım sağlamıyorlar, opencode gibi Mcp'ler bağlayıp ajana veriyorlar; o yapıyor işi kendi kendine. Bundan dolayı da çok verimli olmayacaktır.

Hocam opencode yanlış değilsem bir clı kod yazma platformu denir herhalde claude code veya Codex gibi, ben ise daha çok her model için ayrı ayrı bir sohbet platformu gibi yapmaya çalıştım, ileride notlar, hatırlatmalar gibi bir nevi kişisel asistana döndürmeyi planlıyorum projeyi, dedikleriniz içinde sağ olun.

Hocam opencode yanlış değilsem bir clı kod yazma platformu denir herhalde claude code veya Codex gibi, ben ise daha çok her model için ayrı ayrı bir sohbet platformu gibi yapmaya çalıştım, ileride notlar, hatırlatmalar gibi bir nevi kişisel asistana döndürmeyi planlıyorum projeyi, dedikleriniz içinde sağ olun.
Rica ederim, ne demek istediğinizi anlıyorum ama bence daha da iyisi hiç yapılmayan bir şey olmalı.

Rica ederim, ne demek istediğinizi anlıyorum ama bence daha da iyisi hiç yapılmayan bir şey olmalı.

Başta yaparken hiç öyle bir hedefim yoktu o yüzden böyle oldu hocam dediğim gibi arkadaşlar denemek istediği için herkese açmıştım, fikir olarak ne önerebilirsiniz belki bunda değişiklik yaparım belki başka bir zaman 0'dan bir şeyler denerim.

Başta yaparken hiç öyle bir hedefim yoktu o yüzden böyle oldu hocam dediğim gibi arkadaşlar denemek istediği için herkese açmıştım, fikir olarak ne önerebilirsiniz belki bunda değişiklik yaparım belki başka bir zaman 0'dan bir şeyler denerim.
Fikir olarak yardımcı asistan ajan olarak uygulama şeklinde yapabilirsiniz. Veya karakter verirsiniz, belli bir görev üzerinde tek bir alana özel bir şey yapabilirsiniz. Mesela bir arkadaş eğitim sınav sorusu çözme ile ilgili telefona yapmıştı; vision özellikli resmi çekiyor, kullanıcı yapay zeka da soruyu çözüp yardımcı oluyordu. Mesela atıyorum, verilen bilgilere göre çoklu grafik çizebilen sistem basit bir AI olabilir. Veya dil translate uygulaması olabilir, karakter atarsınız, gezdirir, soru sorarsınız falan, o şekilde öğretir.

Fikir olarak yardımcı asistan ajan olarak uygulama şeklinde yapabilirsiniz. Veya karakter verirsiniz, belli bir görev üzerinde tek bir alana özel bir şey yapabilirsiniz. Mesela bir arkadaş eğitim sınav sorusu çözme ile ilgili telefona yapmıştı; vision özellikli resmi çekiyor, kullanıcı yapay zekâ da soruyu çözüp yardımcı oluyordu. Mesela atıyorum, verilen bilgilere göre çoklu grafik çizebilen sistem basit bir AI olabilir. Veya dil translate uygulaması olabilir, karakter atarsınız, gezdirir, soru sorarsınız falan, o şekilde öğretir.

Teşekkür ederim hocam, bunu yine açık bırakırım muhtemelen ama altyapısını değiştirip yeni bir arayüzle dediğiniz gibi bir yardımcı asistan olarak yapmayı düşünüyorum ileride.

Teşekkür ederim hocam, bunu yine açık bırakırım muhtemelen ama altyapısını değiştirip yeni bir arayüzle dediğiniz gibi bir yardımcı asistan olarak yapmayı düşünüyorum ileride.
Rica ederim. Bu şekilde zor olur ama siz bilirsiniz.

Hatta aklıma gelmişken, Bonsai 27B modeli gelmiş, 4 GB'a sığdırmışlar. Bunu telefon için yerel AI olarak kullanabilirsiniz. Arka plana gizlenip görev gerçekleştirecek ajan da yapılabilir.

Merhaba,

Bir süredir tek başıma Mikoshi AI adında bir yapay zekâ platformu geliştiriyorum. Projeye ilk başta yalnızca kendi kişisel asistanım olarak başlamıştım. Zamanla kullanışlı hâle gelince herkese açıp geliştirmeye devam etmeye karar verdim.

Sıfırdan bir yapay zekâ modeli eğitmedim. Farklı sağlayıcılardaki farklı modelleri tek bir sistem altında birleştiriyor, kullanıcının isteğine göre uygun model ve araçlarla çalışmasını sağlıyorum. Güncel yapay zekâ uygulamalarında bulunan özellikleri mümkün olduğunca tek bir çalışma alanında toplamaya çalıştım.

Şu anda platformda:
  • Bağlamı koruyan sohbet.
  • Güncel web araştırması.
  • PDF, belge, tablo ve görsel analizi.
  • Görsel üretimi.
  • Kullanıcıya özel hafıza.
  • Proje bazlı sohbet, talimat ve dosya alanları.
  • Kod çalıştırma ve dosya üretme için izole sandbox.
  • Live altyapısı üzerinden gerçek zamanlı sesli sohbet.
Bulunuyor.

Altyapıda kısaca Python, flask, mariadb, redis ve docker kullanıyorum. Farklı yapay zekâ sağlayıcılarını ve modelleri yöneten orkestrasyon katmanını da proje için kendim geliştirdim.

Proje tamamen ücretsiz ve hâlâ aktif olarak geliştiriliyor. Özellikle arayüz, mobil kullanım, cevap kalitesi, hız ve karşılaştığınız hatalar hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Sizce nasıl olmuş? Eksik, gereksiz veya geliştirilmesi gereken kısımları yazarsanız çok sevinirim. (ayrıca amacım kesinlikle reklam veya başka bir şey yapmak değil yerinin burası olmadığını da biliyorum, farklı insanların geri dönüşlerini almayı istedim sadece ve zaten ücretsiz bir platform.)

Mikoshi AI — Kişisel Yapay Zekâ Asistanı
Çok güzel olmuş; ancak siteye kayıt olurken istediği kullanıcı adını her mesajın başında veya sonunda tekrar ediyor. Hitap cümlesi kullanmamasını belirtmeme rağmen ikinci mesajda yine aynı şeyi yapmaya başlıyor. Bu sorun düzeltilebilir mi?

Çok güzel olmuş; ancak siteye kayıt olurken istediği kullanıcı adını her mesajın başında veya sonunda tekrar ediyor. Hitap cümlesi kullanmamasını belirtmeme rağmen ikinci mesajda yine aynı şeyi yapmaya başlıyor. Bu sorun düzeltilebilir mi?

Hitap kısmını ben zorunlu tutmuştum eğer hitap vermezsem nedense herkese dixtuel diyordu koddaki her dixtuel kısmını kaldırmama rağmen çözemediğim için her kullanıcı Username'ini zorunlu olarak gönderiyorum AI'a, o hatayı bulabilirsem düzelteceğim onu da.