dixtuel 7

Uzman
Merhaba,

Bir süredir tek başıma Mikoshi AI adında bir yapay zekâ platformu geliştiriyorum. Projeye ilk başta yalnızca kendi kişisel asistanım olarak başlamıştım. Zamanla kullanışlı hâle gelince herkese açıp geliştirmeye devam etmeye karar verdim.

Sıfırdan bir yapay zekâ modeli eğitmedim. Farklı sağlayıcılardaki farklı modelleri tek bir sistem altında birleştiriyor, kullanıcının isteğine göre uygun model ve araçlarla çalışmasını sağlıyorum. Güncel yapay zekâ uygulamalarında bulunan özellikleri mümkün olduğunca tek bir çalışma alanında toplamaya çalıştım.

Şu anda platformda:
  • Bağlamı koruyan sohbet.
  • Güncel web araştırması.
  • PDF, belge, tablo ve görsel analizi.
  • Görsel üretimi.
  • Kullanıcıya özel hafıza.
  • Proje bazlı sohbet, talimat ve dosya alanları.
  • Kod çalıştırma ve dosya üretme için izole sandbox.
  • Live altyapısı üzerinden gerçek zamanlı sesli sohbet.
Bulunuyor.

Altyapıda kısaca Python, flask, mariadb, redis ve docker kullanıyorum. Farklı yapay zekâ sağlayıcılarını ve modelleri yöneten orkestrasyon katmanını da proje için kendim geliştirdim.

Proje tamamen ücretsiz ve hâlâ aktif olarak geliştiriliyor. Özellikle arayüz, mobil kullanım, cevap kalitesi, hız ve karşılaştığınız hatalar hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Sizce nasıl olmuş? Eksik, gereksiz veya geliştirilmesi gereken kısımları yazarsanız çok sevinirim. (ayrıca amacım kesinlikle reklam veya başka bir şey yapmak değil yerinin burası olmadığını da biliyorum, farklı insanların geri dönüşlerini almayı istedim sadece ve zaten ücretsiz bir platform.)

Mikoshi AI — Kişisel Yapay Zekâ Asistanı

Son düzenleme:
Proje şahane. Özellikle Gemini Client'ı ile boğuşurken çok iyi geldi. Front End zaten akıyor, ancak mesaj limiti olayı biraz sakıncalı. Proje herkese açık, arkaplanda bulunan sistemi bilmeden konuştuğumuzda mesaj başına değil token başına limitlenmeli. Şayet kendi Paid API anahtarınızı kullanıyorsanız uzun prompt yahut detaylı işlemlerle sizi binlerce dolarlık masrafa sokabilecek insanlar mevcut.

Kullanıcıların Client'dan verimli şekilde yararlanmalarını isterseniz "BYOK" (Kendi Anahtarını Getir) sistemini değerlendirebilirsiniz.

Ellerinize sağlık :)

Proje şahane. Özellikle Gemini Client'ı ile boğuşurken çok iyi geldi. Front end zaten akıyor, ancak mesaj limiti olayı biraz sakıncalı. Proje herkese açık, arka planda bulunan sistemi bilmeden konuştuğumuzda mesaj başına değil token başına limitlenmeli. Şayet kendi paid API anahtarınızı kullanıyorsanız uzun prompt yahut detaylı işlemlerle sizi binlerce dolarlık masrafa sokabilecek insanlar mevcut.

Kullanıcıların Client'dan verimli şekilde yararlanmalarını isterseniz "byok" (kendi anahtarını getir) sistemini değerlendirebilirsiniz.

Ellerinize sağlık :)

Byok kısmını yakın zamanda ekleyeceğim şu son zamanlarda AI yanıtlarıdır tool_call'dır görsel analizidir derken çok dikkat edemedim, şimdilik fazla sağlayıcı üzerinden Free modeller ve limitler ile çalıştığı için kafama takmıyorum, yakın zamanda düzgün bir menü ve açıklama ile yine Free şekilde o sitelerden Key'lerini alıp bizim siteye girip keylerinin limiti kadar kullanabilmeleri için bende bir şeyler düşünüyorum, sağ olun yorumunuz için.
Edit: Son 1-2 saattir yeni login ekranı, kullanıcı adı doğrulaması e-posta sağlayıcısı geçerli mi doğrulaması ve değiştirilebilir görünen ad ile uğraşıyordum çokça restartladım sistemi muhtemelen siz test ederken denk geldi kusura bakmayın :/

Byok kısmını yakın zamanda ekleyeceğim şu son zamanlarda AI yanıtlarıdır tool_call'dır görsel analizidir derken çok dikkat edemedim, şimdilik fazla sağlayıcı üzerinden Free modeller ve limitler ile çalıştığı için kafama takmıyorum, yakın zamanda düzgün bir menü ve açıklama ile yine Free şekilde o sitelerden Key'lerini alıp bizim siteye girip keylerinin limiti kadar kullanabilmeleri için bende bir şeyler düşünüyorum, sağ olun yorumunuz için.
Edit: Son 1-2 saattir yeni login ekranı, kullanıcı adı doğrulaması e-posta sağlayıcısı geçerli mi doğrulaması ve değiştirilebilir görünen ad ile uğraşıyordum çokça restartladım sistemi muhtemelen siz test ederken denk geldi kusura bakmayın :/
Free API işi aşırı kullanışlı olabiliyor özellikle Gemini entegrasyonunu tavsiye ederim gerçekten cömert limitler sağlıyor.

Geliştirmeye olan hevesiniz umarım proje ilerledikçe hat safhalara çıkar. Sizin için kabul ederseniz dört geliştirme alanı söyleyebilirim:

1- Eklenen API keylerin sundukları modelleri seçebilme olanağı

2- Entegrasyonlarla bağdaşık şekilde token analizi (limit görüntüleme gibi düşünebilirsiniz)

3- Kullanıcı opsiyonuna bağlı olarak, multimodel (İki veya daha fazla LLM'den aynı prompta cevap almak)

4- Yine kullanıcı opsiyonuna bağlı olarak LLM'ler arasında prompt döndürme (Bir sorunu iki veya daha fazla LLM tartışır ve ortak noktada buluşup rapor verirler)

Free API için son iki madde kullanışlı olmayabilir ancak son zamanlarda karar alma dönemlerimde hayatımı kolaylaştıran özelliklerdendir.

Kayıt olmak bir zorunluluk olması can sıkıcı; ben böyle kayıt olmalı işleri sevmiyorum.

Elinize sağlık, güzel olmuş. Kayıt zorunluluğu güzel değil ama bir bildiğiniz vardır diyorum. Ayrıca üyeliğimi silmek istiyorum fakat böyle bir seçenek göremedim. Başınıza dert açabilir bu durum. Kullanıcı site ile bağını istediği zaman koparabilmeli.

Şevkinizi kırmak istemem, siteyi de AI ile oluşturmuşsunuz. Hocam, zaten OpenCode'daki modeller ve NVIDIA build modelleri free olarak var. Yani tamam, yapmışsınız, emek var; ancak bundan bir sonuç çıkmaz. Bunu geliştirip telefona app yapın, daha çok ilgi çeker.