Merhaba,

Yapay zekâ olarak ChatGPT, Grok ve Gemini kullanıyorum. Bilgisayar konusunda takıldığım yerleri soruyorum ancak bazen emin olamadığım için buraya geri dönüyorum. Üçüne de sorduğum için zamanla belirli bir bilgi kataloğu oluşuyor.

Prompt olarak ise “Bir psikolog ol. Acı gerçekleri söyle ve yıkıcı değil, yapıcı ol.” şeklinde yazıyorum. Ona göre cevap veriyorlar ancak bu konuları size de danışmak istedim. Kafamda bir sürü konu oluyor ve bunları insanlara sormak istediğim zamanlar olmuyor. Bu yüzden buraya soruyorum. Psikolog gibi davranması kötü bir etki yaratır mı? İyi Sosyaller.

Merhaba,

Yapay zekâ olarak ChatGPT, Grok ve Gemini kullanıyorum. Bilgisayar konusunda takıldığım yerleri soruyorum ancak bazen emin olamadığım için buraya geri dönüyorum. Üçüne de sorduğum için zamanla belirli bir bilgi kataloğu oluşuyor.

Prompt olarak ise “bir psikolog ol. Acı gerçekleri söyle ve yıkıcı değil, yapıcı ol.” şeklinde yazıyorum. Ona göre cevap veriyorlar ancak bu konuları size de danışmak istedim. Kafamda bir sürü konu oluyor ve bunları insanlara sormak istediğim zamanlar olmuyor. Bu yüzden buraya soruyorum. Psikolog gibi davranması kötü bir etki yaratır mı? İyi sosyaller.

Hocam ben tecrübe ettim ve paylaşıyorum; Oyun açıkken bilgisayar başından kalktım ve sigara içtim. Geri döndüğümde monitor sihah ekran kasa çalışıyordu hiçbir şekilde monitör ekranı gelmedi. Sebebini sorduğumda bana DP kablosundan tutun da RAM slotunun hatalı yere takılmasına, ekran kartı driverının patlamasından birçok şey önerdi ama farkli bir monitör denemem gerektiğini vs önermedi. Dediklerini denedim olmadı farklı bir monitör ile çalıştırdım. Monitör arızalanmış. Yani diyeceğim o ki yanlış yönlendirmeler de bulunabiliyor hem de fazlasıyla. 2 3 farkli durum dahil yaşadım ama bunu en son yaşadığım için bunu anlattım.

Yani giriş seviye bir kullanıcı olarak zararlı değil ama her bilgiyi harmanlayarak sunduğu için bazen sapıtabiliyor. Copilot ve Grok'ta bu oluyor. Gemini ve GPT biraz daha yakın gidiyor.

Hocam ben tecrübe ettim ve paylaşıyorum; Oyun açıkken bilgisayar başından kalktım ve sigara içtim. Geri döndüğümde monitor sihah ekran kasa çalışıyordu hiçbir şekilde monitör ekranı gelmedi. Sebebini sorduğumda bana DP kablosundan tutun da RAM slotunun hatalı yere takılmasına, ekran kartı driverının patlamasından birçok şey önerdi ama farkli bir monitör denemem gerektiğini vs önermedi. Dediklerini denedim olmadı farklı bir monitör ile çalıştırdım. Monitör arızalanmış. Yani diyeceğim o ki yanlış yönlendirmeler de bulunabiliyor hem de fazlasıyla. 2 3 farkli durum dahil yaşadım ama bunu en son yaşadığım için bunu anlattım.

O zaman sıkıntı. Günlük şeyler için yeterli oluyor o zaman. Bilgi alma konusunda bir konuyu kendim mi araştırmam gerekiyor? Veya buraya sorarım.

Yani giriş seviye bir kullanıcı olarak zararlı değil ama her bilgiyi harmanlayarak sunduğu için bazen sapıtabiliyor. Copilot ve Grok'ta bu oluyor. Gemini ve GPT biraz daha yakın gidiyor.

Güvenemiyoruz o zaman. Ben metin yazacak oldum mu düzgün olsun diye ChatGPT'den imla kurallarına göre düzeltmesini istiyorum. Mesela burada bir konu açacağım ve konuda yanlış yerler var diyelim. Kendim yaparken ceza alıyorum ara sıra ama metni düzelterek buraya yazdığımda ceza yemiyorum. Gerçekten de etkili oldu.
@matterzi hocam kelime düzeltme konusunda ne düşünüyorsunuz?