Yapı Kredi root uyarısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12814
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
Evdeki yedek telefona LineageOS custom ROM kurdum, ancak Ziraat Bankası uygulaması çalışmadı. Güvenlik açısından mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum.

Cihaz kendini Device olarak geçirebiliyor mu?

Açık yok, herkes buradakiler gibi bilgili olamıyor maalesef ve BDDK'da muhtmelen bu riski göze almak istemediği için engelleme kararı alıyor.
Device olarak kısmı anlamadım, hocam. Ben Magisk'e flaşlamıştım, zip olarak ve YASNAC için yapmıştım. YASNAC'ta sorun çıkmadı, rahatça geçti. Device mi olmuş oluyor?

Güvenlik açısından mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Tam olarak sebebini öğrenebilir miyim? Kullanıcıyı kısıtlandırmak bence yanlış bir şey. Uyarıyı verirsin, kullanıp kullanmamak ve sorumluluk kullanıcıya ait olur.

YASNAC'da yanlış hatırlamıyorsam sadece SafetyNet vardı, SPIC uygulaması ile Device geçip geçmediğini kontrol etmeniz gerek banka uygulamalarının hiçbirisi Basic tarafına bakmıyor.

YASNAC'da yanlış hatırlamıyorsam sadece SafetyNet vardı, SPIC uygulaması ile Device geçip geçmediğini kontrol etmeniz gerek banka uygulamalarının hiçbirisi Basic tarafına bakmıyor.

Evet sanirim geçmiyor tek uyarı kısmı burası.

Bunlarda var.

Benimki sanırım sarı modda.

Son düzenleme:
Bankacılık uygulamaları rootlu veya custom ROM’lu cihazlarda çalışmaz çünkü bu cihazlar güvenlik açısından riskli kabul edilir. Root, cihazda tam kontrol sağlar ama bu kontrol kötü amaçlı yazılımlar için de kullanılabilir. Banka uygulamaları, cihazın güvenliğini doğrulayan sistemler kullanır (örneğin "SafetyNet"). Rootlu ya da custom ROM’lu cihazlar bu kontrolleri geçemediği için engellenir. Kısacası, "Kötü niyetli biri kullanabilir" diye, her ihtimale karşı kurunun yanında yaş da yanıyor desek yeridir.

Sanırım Basic olanı bile geçememiş.
Son bir yıldır Telegram'da Bootloader spoof modülleri dönüyor.
Ona da çözüm bulurlar artık.
Releasekeys ve TEE mevzuları bayadır dönüyor Strong tarafı için, 1 ay geçmeden onu da fixliyor Google.

Yani birkaç dikkatsiz kullanıcı yüzünden güvenli kullananlarda sıkıntı yaşayacak gibi anladım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…