Yapı Kredi root uyarısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12814
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
Aynen öyle doğru anlamışsınız, maalesef öyle...
Mecbur stok rom'a geçeceğim, o zamanda Xiaomi stok rom'u insanı çileden çıkarıyor. Neyse, biraz beklerim, çözüm yöntemleri gelirse onları uygularım. Baktım, olmuyor, stok rom'a geçerim. Bazı root isteyen uygulamalar Shizuku ile de aynı işlevi yapabiliyordu, öyle yaparım belki.

Magisk ile gizlemeyi denedin mi?

Evet, 1 yıldır cihazımda root+Custom ROM yüklü, hiçbir şey olmadı. O 1 yıl sonrasında olacak sanırım!
Ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 103528,
Saçmalıktn öte değil. Yaz şöyle sorunluluk almak istemiyosan;

Vidi vidi bankası kullanıcısı olarak Root erişimi alınmış cihazlarda banka hesabınızın güvenliği size aittir, diye.

Nice sıfır telefon var orjinal rom ile iğrenç performans veren. Zaten başı OneUI'lı giriş seviyesi cihazlar çekiyor bu listede.

Sırf bu yüzden crDroid kullanamıyorum cihazlarımda. 2013'teki TouchWiz ile 2024'deki OneUI aynı (M51 (iş), A70, A54 (ana). İleride S22Ultra düşünüyorum.)

Eskiden ne güzel C6602 orjinal ROM ile C6603 CynogenMod kullanıyordum. İş telefonu olarak kullanmasam ikisinide CROM atacaktım. Şimdi böyle bir dünya yok maleseff.

Türkiye'de tek tük uygulamalar hariç neredeyse hiçbir uygulama Play Integrity kontrolü yapmıyor, yani geçseniz dahi banka uygulamalarının çoğunda hiçbir etkisi olmaz.
Evet, 1 yıldır cihazımda root+Custom ROM yüklü, hiçbir şey olmadı. O 1 yıl sonrasında olacak sanırım!
Ne düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 103528
Yapı Kredi Mobil uygulamasına girebilmek için Play Integrity gerekmiyor. Magisk kullanıyorsanız ayarlarından Magisk uygulamasını gizleyin. Sonra aynı yerden Zygisk ve Reddetme Listesini Zorla seçeneklerini aktif edin. Reddetme Listesini Yapılandır menüsünden Yapı Kredi Mobil uygulamasını seçin ve cihazı yeniden başlatın. Bu şekilde sorunsuz girer. Ek olarak cihazınıza KernelSU varsa bunların hiçbirine gerek kalmadan girilebiliyor.
Evdeki yedek telefona LineageOS custom ROM kurdum, ancak Ziraat Bankası uygulaması çalışmadı. Güvenlik açısından mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum.
Üstte yazdıklarım aynısı Ziraat uygulamasında da çalışıyor ama Ziraat root tespit etse de uygulamaya girmeye izin veriyor bende.

Hocam, Crdroid + KernelSU öneririm.

Hocam, Crdroid + KernelSU öneririm.
Rivayete göre artık direkt bootloader kilidindeki durumdan root olup olmadığına karar veriyormuş bazı bankacılık uygulamaları. Yani siz manipüle edip rootsuz göstermeye çalışsanız da bir şey değişmiyormuş.

Bunun suç falan olması lazım. Kendi cihazıma istediğimi kurarım.

Bunun suç falan olması lazım. Kendi cihazıma istediğimi kurarım.
Siz de strong integrity'den kalmışsınız sonuca dikkat ederseniz. İşte o bootloader kilidi oluyor. Bu işi ciddiye alan bankalar strong integrity şartlarına da bakıyor.

Siz de strong integrity'den kalmışsınız sonuca dikkat ederseniz. İşte o bootloader kilidi oluyor. Bu işi ciddiye alan bankalar strong integrity şartlarına da bakıyor.
Magisk kurup gizlemezseniz hepsinden kalıyorsunuz. Ben KernelSU kullandığımdan root'u tespit etmek nerdeyse imkansız. (Bootloader olayı sıkıntı.)

Magisk kurup gizlemezseniz hepsinden kalıyorsunuz. Ben KernelSU kullandığımdan root'u tespit etmek nerdeyse imkansız. (Bootloader olayı sıkıntı.)
Bankalar da bu gizleme işini bildiğinden başka şartlar da aramaya başladı. Koşullar arasında en ele vereni bootloader kilidinin açık olması. Rootlu bir cihazda bootloader kilidini kapatamazsınız, önce roottan vazgeçmeniz gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…