EmirBey

Becerikli
Bir tarafım sevdiğin bir bölümde olsan güzel olurdu derken, bir tarafım da ülke gerçeklerini anlatıyor bana. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben şu an çalışıyorum. Eğitim döneminde sözelden sınava girmiştim ve sevdiğim alanlar hep TM'de. Matematikle arası iyi olan bir insan değilim. Akademik kariyer düşünsem mesela, o da hikayeymiş gibi geliyor... Ya da şu anki hayatıma mı devam etmeliyim, bir şey yapmayıp? Bilemiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıralamanı 50-60 bine çekemeyeceksen okumanın anlamı yok. Diploma = iş kavramı artık çalışmıyor. En fazla işsizliği 4-5 yıl kadar daha geciktirmiş olacaksın, hepsi o. İşinde yükselmeye ya da biriktirdiğin paranla farklı bir şeye yönelmeni tavsiye ederim.

Sıralamanı 50-60 bine çekemeyeceksen okumanın anlamı yok. Diploma = iş kavramı artık çalışmıyor. En fazla işsizliği 4-5 yıl kadar daha geciktirmiş olacaksın, hepsi o. İşinde yükselmeye ya da biriktirdiğin paranla farklı bir şeye yönelmeni tavsiye ederim.
Akademik kariyer de artık saçma değil mi?

Akademik kariyer de artık saçma değil mi?
Bence saçma olan kariyer planlamasında akademik kariyeri merkeze koymak. Üniversiteye gitmek güzel bir şey ama yalnızca okuduğun bölüme güvenmek çok yanlış. Ha hem hayalindir hem de başarılı olacağın bir alandır, orası ayrı.

Bu devirde öne çıkmak için bir insanın on parmağında on ayrı marifet olmalı.

Bence saçma olan kariyer planlamasında akademik kariyeri merkeze koymak. Üniversiteye gitmek güzel bir şey ama yalnızca okuduğun bölüme güvenmek çok yanlış. Ha hem hayalindir hem de başarılı olacağın bir alandır, orası ayrı.

Senin bu yazdıklarından içinde bulunduğum hayata razı olmam gerektiğini anladım.

Peki yabancı dil üzerinden bir şeyler yapılabilir mi?

Son düzenleme: