Ömer Önder

Uzman
Yaklaşık 11 yıldır Superonline kullanıyorum. Sansür yasaları ve modem ayarlarındaki kısıtlamalar bana hiç sorun teşkil etmedi. Sadece bu sene özellikle oyunlara zar zor bağlantı kurduğumdan dolayı sürekli firmaya ulaşıp talep açıyorum ama kimse el atmıyor. Başka arkadaşım Superonline kullanmakta olup oyuna girebiliyor ama ben çok zor giriyorum. Sonunda 12 13 arama sonrası dayanamadım ve benden servis için ücret istemeye başladıkları an BTK'ya şikayette bulundum. THH de düşünüyorum BTK sonuç vermezse. Eğer sonuç alırım da farklı firmaya geçiş hakkım tanınırsa sizce nereye başvurabilirim? TurkNet düşünüyordum aslında ama teknik servisleri kalitesiz, iyi değil ve yetersiz gibi cevaplar alınca iyice soğumuştum. Böyle bir şey var mı? Superonline'dan kurtulursam ne değişir? Amacım 100 download 20 upload hızı almak. Mümkünse en uygun firmaya geçmek istiyorum.
Merak edene tracert çıktıları. Superonline'daki sorunun çok fazla "timed out" hatası almamdan kaynaklandığını düşünüyorum.

1.oyun ping sonucu1.webp

2.oyun ping sonucu2.webp

Hangi oyunları oynuyorsun? Tracert testini bu sunuculara da yapar mısın? 146.66.155.1, 162.254.197.1.
Buradan altyapı sorgulama yapar mısın?

Yarı fiber altyapı mı? O durum karışık.

FTTx kavramları vardır:

• FTTN (Fiber to the Node)
  • FTTC (Fiber to the Curb/Cabinet)
  • FTTB (Fiber to the Building)*
  • FTTH (Fiber to the Home)
  • FTTR (Fiber to the Room)
  • FTTP (Fiber to the Premises)
Burada bazıları Fiber-xDSL olarak da bilinir:

FTTN: Mahalleye kadar fiber. Dolapta fiber sona erer. Sonrası bakırdır. VDSL2 sunulur.

FTTC: Türkiye'de en yaygını ve kabine kadar fiber. FTTN mantığı gibidir. Yani bakırdır geri kalanı, VDSL2 sunulur (ADSL2+ fallback DSLAM da içerebilir).

Ayrıca üstteki testleri yapar mısınız?

*: FTTB hem xDSL hem Ethernet üzerinden sunulabilir.

Hangi oyunları oynuyorsun? Tracert testini bu sunuculara da yapar mısın? 146.66.155.1, 162.254.197.1.
Buradan altyapı sorgulama yapar mısın?
Millenicom bu şekilde.
1754405946899.webp

Bu da istediğiniz testler.
1754406018945.webp

Yarı fiber altyapı mı? O durum karışık.

FTTx kavramları vardır:

• FTTN (Fiber to the Node)
  • FTTC (Fiber to the Curb/Cabinet)
  • FTTB (Fiber to the Building)*
  • FTTH (Fiber to the Home)
  • FTTR (Fiber to the Room)
  • FTTP (Fiber to the Premises)
Burada bazıları Fiber-xDSL olarak da bilinir:

FTTN: Mahalleye kadar fiber. Dolapta fiber sona erer. Sonrası bakırdır. VDSL2 sunulur.

FTTC: Türkiye'de en yaygını ve kabine kadar fiber. FTTN mantığı gibidir. Yani bakırdır geri kalanı, VDSL2 sunulur (ADSL2+ fallback DSLAM da içerebilir).

Ayrıca üstteki testleri yapar mısınız?

*: FTTB hem xDSL hem Ethernet üzerinden sunulabilir.
Bunları çok anlamıyorum. Sadece bana gelen birisi sizde yarı fiber var dedi en fazla 200 megabit alabiliyorsunuz dedi.

Adana Superonline FTTB Fiber. Sizin routingde kesinlikle bir sıkıntı var. Düzenlenmesi gerek. Adana'dan Valve Frankfurt sunucusuna İstanbul'dan daha önce ulaşmam mümkün değil. Teknik birim ilgilenmeli.

Eki Görüntüle 170352
Gelin bunu süperonline' a anlatın. Anlamıyorlar 10 kere atıyorum, söylüyorum inanmıyorlar. Bi de kablosuz değil kablolu kullanıyorum ama gidip kablosuz kullanıyormuşum gibi cevap alıyorum.
1754406474498.webp

Hayır. Fiber to the Building sisteminde kablo yenileseniz bile ISP'ler 1000 Mbps veremiyor ülkemizde. Tam fiber için planlama gerekir.
Anladım hocam. Çokta önemli değil bence 1000 megabit istemedikten sonra. Aslında geçen sene herkese 1000 megabit dağıtıyorlardı bana bile gelmişti. 900 civarındaydı ama olsun.

Acaba tekrar iletişime geçip routing problemim var gibisinden söylesem yaparlar mı? ne yapabilirim sizce?