Windows XP
Başarılı
Hep tam tutulmaları Amerikalılar izliyor. Bence bu olay ABD oyunu hep bize yarım tutulmalar denk geldi(!)
Evet hocam bizzat şahidim. Geçen bir ABD keskin nişancı ajanı gözümün önünde eyfel kulesine çıkıp güneşe mosin nagant ile atış yaptı.
Arkadaşlar selam,
Yarın, 8 Nisan tarihinde tam güneş tutulması olacak ve de 21 Nisan'da en iyi şekilde görülecek şeytan kuyruklu yıldızının ki şimdiden görülmeye başlandı; eğer ki tutulma sırasında parlarsa en iyi görüleceği an olacak. Yeterince parlak olursa, Jüpiter ve Güneş’in arasında Jüpiter’e daha yakın bir yerde görülecek.
Ancak tutulma ülkemizden görülmeyecek, kuyruklu yıldızı da ABD kıtasındakiler kadar iyi göremeyeceğiz.
Meraklılar 39 saat sonra NASA'nın paylaşacağı canlıdan izleyebilir. Bana hatırlat deyip başlayınca haberdar olabilirsiniz:
Tutulma Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan en iyi şekilde izlenebilecek.
Ayrıca ''en çok izlenecek'' tutulma olması bekleniyor, hava durumu, popülasyon gibi nedenlere dayanarak bu tahminde bulunuldu ki geçen haftalarda da bu beklediğimiz gerçekleşti şöyle oldu:
Daha fazla detaya bu konumda göz atabilirsiniz:
71 yılda bir görünen ''Şeytan Kuyrukluyıldızı'' yaklaşıyor, çıplak gözle görülebilecek
Everest Dağı'ndan daha büyük ve Halley tipi bir "şeytan kuyruklu yıldızı" önümüzdeki haftalarda Dünya'nın yanından geçerken çıplak gözle görülebilecek. Güneşten gelen yoğun ısı tarafından etkilendiği belirlenen 12P Kuyruklu Yıldızı, patlamalar sırasında boynuzlar çıkarması nedeniyle “şeytan...techolay.net
Umarım alabilirsin.Bir teleskop alamadım, çok pahalı illet şey.
Belki ülkemizde görülecek diğer tutulmaları yakalayabilirim (umarım).
En çok izlenen tutulma olacak, şeytan kuyruklu yıldızına denk gelmesi açısından da iyi bir olay.Türkiyede görünmeyeceği için pek bir anlamı yok bence. YouTube'da zevk vermiyor.
Hell yeeah!