Yarınki koşu yarışı için tavsiyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kaykaysürenkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 185
Yarın İstanbul/Esenler'de koşu yarışı var. Esenler Dörtyol meydandan 15 Temmuz parkına kadar. İçeride de kısmı bir tur atıyoruz. Ortalama 4km oluyor ve genellikle eğimli. Dün arkadaşlarla denemek için koştum. Hiç durmadan 23 dakika civarı sürdü. Bayağı zorladım kendimi hem de biraz hastayım. Asıl soruma gelecek olursak;
  • Nasıl daha hızlı ve yorulmadan koşabiliriz?
  • Kimisi dirsekler 90° açıyla durmalı falan diyor çok önemli mi?
  • Hangi mesafeler arası hızlı- yavaş tempoda koşmalıyım? Son (1km depar gibi)
Kendim arada spor için koşuya çıkarım kondisyonum fena değil.
Eğer aynı yarışta olan varsa buluşalım fotoğraf çekip buraya atarız. Selametle.

Ayrıca önerdiğiniz patlamalık müzik varsa dinlerim.

Sade soda aldım mineral kaybı için sabah ona limon sıkıp koşudan 1 saat önce içeceğim.

Koşudan önce karbonat yemekle ilgili bir şey duymuştum. Laktik asit salgısını bi nebze engelleyip yorulma hissini azaltıyordu diye hatırlıyorum. Karbonat mıydı emin değilim.

Şarkı olarak spit in my face dinleyebilirsiniz. Acayip bir hazzı var şarkının.

Onun dışında yılların kanat oyuncusu olarak şunu söyleyebilirim, elinizden geldiğince stabil şekilde koşun. Bir anda %100 güç vermeyin. Yarışın başında %40 tempo koşun, vücut koşuya alışıp, bilekler rahat etmeye başlayınca koşu hızını arttırın. Bir de nefes alış verişi çok önemli. Burnunuzdan omuzları oynatmadan karnınızı şişirerek nefes alın. Bu kalp atış hızınızı düşürür. Daha az yorulursunuz. Başarılar diliyorum.

Koşudan önce karbonat yemekle ilgili bir şey duymuştum. Laktik asit salgısını bir nebze engelleyip yorulma hissini azaltıyordu diye hatırlıyorum. Karbonat mıydı emin değilim.

Hocam geçen senede bu yarış vardı, 3-4 kaşık pirinç pilavı yemiştim. Bu sefer sade soda içicem belki biraz da tahin yerim.

Hedefim geçen seneki beni geçmek. İlk 20'ye girmiştim o zaman şimdi ne olur bilmiyorum amacım hem kendimi geçmek hem de durmadan bitirmek. Normalde 7km durmadan koşabiliyorum zaten bir yerden sonra yorulmuyorsun yürüyormuş gibi geliyor. Fakat burada hız da devreye girdiği için vücut dayanmıyor. Geçen sene atlet gelmişti ilk 5 neredeyse yarışmacı hepsi.
Hepinize teşekkür ediyorum. Sonucumu buraya yazacağım anı kalsın belki seneye bir daha yarış olursa gelir bakarım.
@talongod, @Silinen üye,

Evet 30. falan oldum. Geçen seneki kendimi geçmişim fakat rakipler benden fazla gelişmiş. Adamlar grupça koşuyorlar 1km kala nereden baksan 25-30 kişiyi geçmisimdir. Son düzlükte 10 kişi birlikte koşuyordu, hızlandım ama yetişemedim bacaklar dayanmadı.

Karbonatı da deneyeyim dedim, işe yaradı mı bilmiyorum. Yarım litre kola ve 1 dürüm çiğ köfte yiyince anca kendime geldim. Midem çok bozuldu. Kan Ph'ım fazla arttı herhalde. Azaltmak için asite dayandım.

Son düzenleme:
Tebrikler. Seneye de yapılıyorsa katılmayı düşünüyorum. Vücut bir anda yoğun çalışmaya tutulunca kamyon çarpmış gibi olmuşsunuzdur. Bir bilemedin, iki güne kendinize gelirsiniz.

Tebrikler. Seneye de yapılıyorsa katılmayı düşünüyorum. Vücut bir anda yoğun çalışmaya tutulunca kamyon çarpmış gibi olmuşsunuzdur. Bir bilemedin, iki güne kendinize gelirsiniz.

Üst bacak biraz hasarlı onun dışında iyiyim. Yarışta da bacağım bitti. Şu an tekrar koşuya çıkabilecek güçteyim ama hızda söz konusu olunca geri planda kalıyorum.
Her sene olacak diye biliyorum geçen senede vardı. Şapka ve tişört hatıra kaldı yine. Seneye ilk 10'a gireceğim ama aşırı sinirlendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…