Ben sıkıntının yaşı küçüklerde olduğunu düşünmüyorum. Gençlerin arasında bilgili insanlar da var. Aksine yaştan çok kafa yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum bu durumun.
Sorun bilgide değil de, çok boş yapılıyor. Gereksiz o kadar konu var ki Technopat'ı kirleten. Cevaplanması gereken konular arada kaynıyor. Mesela ilk üye olduğum senelerde yanda önerilen bloglarda hep bana bilgi katacak şeyler görürdüm. Şimdi ise çoluk çocuğun açtığı saçma sapan konular var orada. Aynı kişiler buraya da gelecek, çok önemli bir iş yapıyorlarmış gibi aynı şeyleri burada da yapacaklar. Kahvehane ortamına döndü Technopat. Boş yapmaya giriyor üyelerin %95'i.

Sorun bilgide değil de, çok boş yapılıyor.

Tam fikirlerimi belirtecekken göz önünde bulundurmadığım, mantıklı bir noktaya değindiniz. Fakat, rapor/moderasyon sistemi teoride bunu engellemez mi?

Gereksiz o kadar konu var ki Technopat'ı kirleten. Cevaplanması gereken konular arada kaynıyor.

Pratikte o kadar da memnun edici bir sonuçla karşılaşılamadı demek ki. Belki de Technopat'ta rapor/moderasyon sistemi yetersiz kalıyordur/yeterince iyi çalışmıyordur. Tahminim yetersiz kaldığı yönünde, ne kadar iyi çalıştığına pek yorum yapamam. Konu bombardımanı olunca her şeye yetişilemiyor olabilir ama bu demek değil ki Technopat'ın kirlenmesi doğal ve normal. Değindiğiniz konu oldukça önemli. Belki Techolay'da sistem daha oturaklı çalışır, gerekirse kurallar daha da sıkılaştırılır ki o kadar "kirlilik" olmasın.

Bence yasi kucuklerin gelmesi iyi. Kucuk yasta bir seyler ogreniyorlar.

Katılıyorum. Sırf şu düşünceden dolayı yaş kısıtı vb. kısıtlamalara sıcak bakamıyorum. Klişe olacak ama akıl yaşta değil baştadır denir ya, Technopat'ta bunun az örneğini görmedim. Benden yaşça küçük çokça faydalı üyeye denk geldim, yeri geldi şaşırdım. Her hâlükârda mükemmeliyete ulaşılamayacağını düşünüyorum, kusur hep olacaktır.

Tam fikirlerimi belirtecekken göz önünde bulundurmadığım, mantıklı bir noktaya değindiniz. Fakat, rapor/moderasyon sistemi teoride bunu engellemez mi?
Sürekli birilerini raporlamak istemem açıkçası. Bilmiyorum, zamanla göreceğiz bakalım burası nasıl şekillenecek.

Technopat birtakım problemler yaşıyor yaşı küçük üyeler sebebiyle. Hazır forum büyümeden yaş konusunda bir önlem alınabilirse çok güzel olur diye düşünüyorum.

Gereksiz olarak görüyorum. Kimse oraya yazılan yaşın doğruluğunu kanıtlayamaz. Çok istense de bir çözümü şu anlık yok maalesef.

Technopat Sosyal'e ilk üye olduğum zaman benim yaşım sadece 13 falandı. Çok küçüktüm. 2013 Yılında üye olmuştum. Eğer beni sırf çocuğum, daha yaşım küçük diye foruma almasalardı, şu an belki burada olamazdım ve bilgiler edinemezdim. Türkçe kuralları konusunda çok sorunlar yaşardım eskiden, artık çok daha az sorunlar yaşıyorum o da Technopat Sosyal kuralları sayesinde olmuştu mesela. Bana faydaları oldu çok. O yüzden bence yaş kitlesini dert etmeyin, insan büyüdükçe gelişir.