Uranos

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar Adana’da yaşayanlar bilir belki. Adana’nın Gürselpaşa mahallesinde kıyıboyu taraflarında yaşıyorum, gerçekten evin etrafı tamamen tarla, çok ıssız ve tehlikeli. Evin önünde kanalın orada gece yarısı vakitlerinde oturup millete rahatsız veren tipler var ne içtikleri belli değil. Rahat sokağa çıkamıyorum. Eski ev güzel bir caddedeydi, neden buraya taşındık anlamadım gerçekten. 2 yıl sonra Çukurova Üniversitesi'ni kazanıp anneannemin yanına taşınmak istiyorum (Elit ve güvenli bir mahallede yaşıyor). O zamana kadar önerebileceğiniz şeyler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tehlikeli tipler görür gibi olursan göz temasından kaçınıp başını dik tutarak karşıya bakarak yürü, bir şey derlerse de aldırma. Çok uğraşır gibi olurlarsa veya peşine düşerlerse de tabana kuvvet, kaç işte. Benzer bir mahallede yaşıyorum senenin üç ayında. Diğer dokuz ay üniversitede geçiyor ama yine de üç ay katlanmak zorundayım. Dediklerim işe yarıyor, gözlerine bakmayana laf atmıyorlar anladığım kadarıyla.

Asla sohbet muhabbete girme. Bir de yakınlarından geçerken göz teması bile kurma. Bu tipler ne bakıyon diyerek adam öldürüyorlar. Artık ne içiyorlarsa insanlıktan çıkıyorlar. Şöyle de bir gerçek var, bela yakınındaysa seni bulabilir. O yüzden olası bir durum için biber gazı taşıman yeterli olacaktır. Son olarak ara ara polise ihbar bildirebilirsiniz, sürekli polis gelir dağılırlar ve durdukları mekandan uzaklaşırlar. Bir an önce taşınmanız dileğiyle kendinize dikkat edin.

Adana, tehlike konusunda İstanbul'un Avrupa yakasıyla yarışır durumda gerçekten ve oradaki insanların da ne kullandığını bilemiyorum. Adana'ya gittiğimde, yaşamadığım sorun kalmamıştı neredeyse.

Burası Türkiye her gün neler neler görüyoruz, gözünüzü korkutmak istemem ama gerçekler bu. Arkadaşların da önerdiği gibi siz kendi yolunuza bakın, onlar da kendi yollarına baksınlar. Yanınızda mutlaka kendinizi savunacak çakı vs. bir şeyler taşıyın.