Astro.PR

Çalışkan
Merhaba, 17 yaşındayım ve uzun zamandır hiperseksüalite ve kişilik bozukluğu yaşadığımı düşünüyorum. Bu sorunlarımı doktora anlatmaya karar verdim. Ancak doktorun beni ciddiye almamasından ve yardım etmemesinden korkuyorum. Kısacası, yaşadığım bu sorunları doktora anlatmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.

Bence bu yaşlarda dozuna göre normal görülebilir. Doktor sana ilaç yazacak sen ise hayatını revize etmene bak bence.

Doktor seni ciddiye alacaktır tabii ki ama genç yaşta olduğun için ileri düzeyde olduğunu düşünmez ise dediğim gibi sana hayat düzenini değiştirmeni söyleyebilir bence doğru yol budur.

Merhaba, 17 yaşındayım ve uzun zamandır hiperseksüalite ve kişilik bozukluğu yaşadığımı düşünüyorum. Bu sorunlarımı doktora anlatmaya karar verdim. Ancak doktorun beni ciddiye almamasından ve yardım etmemesinden korkuyorum. Kısacası, yaşadığım bu sorunları doktora anlatmalı mıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
İlk olarak, öyle kolay o rahatsızlıklara sahip olunulmuyor; herkesin "OKB var, bende" demesi gibi. İkinci olarak, tabii ki gidin, belki cidden vardır

Ciddiye almıyorsa da bir bildiği vardır ciddiye alıyorsa da. Hiperseksüalite dediğin şey de kişilik bozukluğu da ergenlikten dolayıdır, abartıyorsundur muhtemelen. Hepimiz ergenlikte duvar delecek hallere geldik, anlık duygu patlamaları yaşadık yani:D

Doktor sizi her halükarda dinlemek ve ciddiye almak zorundadır. Doktorun asli görevi budur.

Ancak daha reşit bir birey olmadığınızdan ötürü bildiğim kadarıyla "Çocuk doktoruna" gitmeniz gerekmekte ve bazen bazı işgüzar doktorlar bu sebeple veli de istemekte.

Doktorlara doğru ve eksiksiz bilgi vermek önemlidir.

Eğer imkânınız varsa bu konularda özel doktorlara gitmeniz en iyi seçenektir. Onlar her türlü ciddiye almak ve yardım etmek zorunda. Maalesef devlet hastanelerindeki doktorlar gerçekten önemsemeyebiliyor veya istenilen düzeyde yardımcı olmuyor, sadece mesai saatini doldurmak için geliyor bazıları. Siz yine de olabildiğince dürüst ve şeffaf olun, en ufak bir bilgi bile hayati bir öneme sahip olabiliyor.