Yaşadığınız şehirden genel yaşam standartları açısından memnun musunuz? Doğası, havası, sosyal aktivite yapabileceğiniz yerlerin çeşitliliği, ulaşım, şehir düzeni, insanları ve genel olarak sunduğu imkanlar nasıl? Bir de uzun vadede burada yaşamaya devam eder misiniz, yoksa imkanınız olsa başka bir şehre taşınır mısınız?
Detaylar
Kim cevapladı?Evet, güzel Eminem abi. Ama işte bazı yönleri kötü mesela 2016'dan beri aynı evde yaşıyorum o zaman 10 yaşındaydım, şimdi 20 oldum hala FTTH gelmedi bize. Teknik olarak TürkNet ile geldi ancak TürkNet'den bazı şüphelerim var. Yok günlerce internet erişimi gitti falan gibisinden. Bir de aile izin vermiyor zaten niye çünkü sırf internet o. Aile TV'de istiyor.Yaşadığınız şehirden genel yaşam standartları açısından memnun musunuz? Doğası, havası, sosyal aktivite yapabileceğiniz yerlerin çeşitliliği, ulaşım, şehir düzeni, insanları ve genel olarak sunduğu imkanlar nasıl? Bir de uzun vadede burada yaşamaya devam eder misiniz, yoksa imkanınız olsa başka bir şehre taşınır mısınız?
Hayat güzel, huzurlu, kalabalık değil, İstanbul'a göre uygun tabii ki fiyatlar. Öneririm.
Fırsatı bulduğum an Ankara'dan kaçmayı düşünüyorum. Daha fazla detaya da girmek istemiyorum.
belfort 394 44
Uzman
İstanbul'da yaşıyorum. Benim açımdan çok iyi. Objektif bakarsak çok kötü.
Benim yaşadığım ilçe genel itibariyle sorunsuz, nüfusu nispeten yüksek olmayan rahat bir bölge. Ulaşımdan yana sorunu olmayan, trafik sorunu olmayan, güvenli bir ilçe.
Benim yaşadığım ilçe genel itibariyle sorunsuz, nüfusu nispeten yüksek olmayan rahat bir bölge. Ulaşımdan yana sorunu olmayan, trafik sorunu olmayan, güvenli bir ilçe.
- Makaleler
- 1
Tekirdağ. Doğası vs gayet güzel bir yer. Hatta içimde şöyle ufacık bir arazi bile olsa alıp etrafını çitle vs kapattırıp hobi bahçesi tarzı bir yer yapmak var. Sosyal aktivite olarak bence kısıtlı İzmir'e kıyaslarsam. Ulaşımda İzmir'i avucumun içi gibi biliyorum. Nereye ne ile gidilir vs hâlâ aklımda. Burada evin yakınında durak vs yok. Taksi ile hallediyorum genelde ulaşımı. İnsanları biraz garip. Çoğu babadan dededen arazi sahibi benim tanıştıklarım. Dışarıdan geleni de çok fazla sokmuyorlar içlerine. Uzun vadede yaşamam maddi durum nedeniyle pek mümkün değil. İş bittiğinde kirayı öpücükle veremeyeceğimize göre mecbur İzmir'e geri döneceğim.
LA Knight 89
Üstün
İstanbul: Ulaşım yoğunluğu ve nüfus dışı iyi. Olanak kısmı en iyi yönü.
Ankara: Ulaşım kanallarının saçmalığı ve son nüfus artışı öncesi iyiydi. Ben şehrin yatırımlarının pek altyapıya gittiğini düşünmüyorum.
İki şehirde de yatırımların olduğu ilçelerde yaşamayı tercih ederim. Olay oralarda oluyor çünkü. Geri kalan yerler üvey evlat muamelesi çektikleri için.
Ankara: Ulaşım kanallarının saçmalığı ve son nüfus artışı öncesi iyiydi. Ben şehrin yatırımlarının pek altyapıya gittiğini düşünmüyorum.
İki şehirde de yatırımların olduğu ilçelerde yaşamayı tercih ederim. Olay oralarda oluyor çünkü. Geri kalan yerler üvey evlat muamelesi çektikleri için.
Nefret ediyorum Bursa'dan. Doğası iyi de doğasına ulaşması o kadar zor ki, İstanbul'da Belgrad Ormanı'na ulaşım oldukça kolayken Bursa'da Milli Parklara arabanız yoksa ulaşamazsınız, diğer ormanlar da şehrin o kadar içinde değil. Havası da klasik ovaya kurulmuş sanayi şehri olmasından mütevellit pis, sonbahardan itibaren ilkbahara dek her sabah puslu ve kirli. Sosyal aktivite de yok, hırtlar ve Bursa'nın mutaassıp halkının tek bildiği şey büyük parklarda pineklemek ile AVM'lerde boş boş zaman öldürmek. Ulaşım iğrenç, metrosu bile yok! (Bursaray metro falan değil, light metro. Tramvaydan hallice ucube bir şey.) Şehir düzeni iğrençten öte, Küçük Sanayi'nin batısında kalan yerler biraz daha eli yüzü düzgün yerler ama Küçük Sanayi'nin doğusu korkunç, düzensiz, kaotik! İnsanı da kötü, cidden ortak noktayı bulması ve anlaşması zor insanlar, zaten iç göçle iyice dibi görüyor insan kalitesi. Genel olarak sunduğu imkanlar iş açısından mavi yaka olacaksanız iyi de, beyaz yaka olmak istiyorsanız İstanbul daha iyi.
Hayır, uzun vadede asla bu hellhole'da kalmayı düşünmüyorum, İstanbul ya da Ankara'da kariyerime bağlı olarak yaşamayı planlıyorum.
Hayır, uzun vadede asla bu hellhole'da kalmayı düşünmüyorum, İstanbul ya da Ankara'da kariyerime bağlı olarak yaşamayı planlıyorum.
Beyazıt 41
Üstün
Bursa'da yaşıyorum. Ben sahil kesiminde olduğum için çok memnunum ama merkezi için aynı şeyleri söyleyemiyeceğim. Sadece elit semtlerin olduğu yerler çok kaliteli ve güzel onun dışında İstanbul'dan pek bir farkı yok. Ulaşım konusunda 10 üzerinden 6-7 alır. Son birkaç yıldır trafik sorunu da arttı. Ama genel olarak değerlendirecek olursam ben memnunum.
Adana’da yaşıyorum, genel olarak memnunum. Herkes hırt dolu sanıyor ama 2-3 aydır hiç tehlike sezmedim dışarıda takılırken, öyle tipler ya Türkiye genelinde azaldı ya da Adana’dan başka şehire göçtü hepsi.
Yine de ikliminden dolayı başka şehirden insanların gelmesini önermem, biz alıştık ama Karadeniz’den, Marmara’dan gelen adam erir burada.
Yine de ikliminden dolayı başka şehirden insanların gelmesini önermem, biz alıştık ama Karadeniz’den, Marmara’dan gelen adam erir burada.
Stormweaver 15
Uzman
Doğduğumdan beri Ankara’da yaşıyorum. Havası zaten berbat, gezilecek de çok az yer var. Ankara’da millet sadece avm geziyor. Ulaşımı güzeldi fakat son 2 senede trafik çok arttı. Artık bir yere gideceksem iş çıkışı veya hafta sonu çıkmamaya çalışıyorum.Yaşadığınız şehirden genel yaşam standartları açısından memnun musunuz? Doğası, havası, sosyal aktivite yapabileceğiniz yerlerin çeşitliliği, ulaşım, şehir düzeni, insanları ve genel olarak sunduğu imkanlar nasıl? Bir de uzun vadede burada yaşamaya devam eder misiniz, yoksa imkanınız olsa başka bir şehre taşınır mısınız?