AnatolianGamer

Çalışkan
https://vimeo.com/1110577511?share=copy (sansürlenmiştir)

Bunlar bug mı? Bir bilgisayarda hatta kardeşlerimin bilgisayarlarında da aynı bugların olması normal mi?

Başka kişileri hackerların olduğunu düşündüğüm siteleri devlete ihbar etmesi için tutuyorum. Aynı benim bilgisayarımda en az 2,5 yıldır olduğu gibi onların bilgisayarında da ihbarweb.org.tr sitesi yani devletin ihbar sitesi çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana gitmen gereken yerin konumunu 5 yıllık bir uyarı olarak verdim. "https://share.google/7YWVCg6d8xw7PARne"

Daha önceden şöyle saçma bir vakan olmuş, akıllanmamışsın:

Kişisel bilgilerimi vs. silin diye bu hesaptan bilet açmışsın hesabını kapatmışsın. Yetmemiş çoklu hesap açıp şu görseli kullanmışsın:

1755378603859.webp

Ama çoklu hesap açmaya kafan basarken paylaştığın videoya ait hesabın profil fotoğrafını değiştirmeye aklın yetmemiş:

1755378640422.webp

Yetmemiş bu hesapta bugün açtığın diğer konuyu +18 içerik barındırıyor diye sansürleyip konuyu aç diye izin vermişiz, sen gelmiş burada mabadından uydurma bir bilirkişi raporu paylaşıyorsun. Raporu özel bilgiler içerdiği için siliyoruz, yine paylaşıyorsun. Teknoseyir diye kafayı yemişsin, seni Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi de adam etmez ama dene şansını.

Ekleme yapayım ben de. Paylaşılan ve "bilirkişi raporu" denilen rapor hukuk tekniği bakımından bir "bilirkişi raporu" değildir. Bilirkişi raporları adli makamlarca atanan resmi sicile sahip "bilirkişilerin" hazırladığı ve o adli makamlara sundukları raporlardır. Bu raporlar doğrudan bir adli makama hitaben yazılır (örneğin bir ceza mahkemesine, savcılığa veya başka herhangi bir mahkemeye), hangi dosyadan bilirkişi atandıysa o dosyanın bilgileri de yazılır.

Adli makamlar haricinde, örneğin tarafların talepleri üzerine hazırlanan raporlar "bilirkişi raporu" değil, bir "uzman görüşüdür." Uzman görüşlerinin hukuki geçerliliği bulunmamakta olup, bir mahkeme kararına esas alınması halinde o rapora bir değer atfedilir. Arkadaşın ısrarla paylaştığı rapor, hukuki değeri bulunmayan ve bir tarafın talebi üzerine hazırlanan "uzman görüşüdür."

Ayrıca söz konusu uzman görüşü raporunun gerçekten ilgili uzman tarafından hazırlanıp hazırlanmadığının doğruluğu tespit edilememekte. Paylaşılan rapor bir PDF formatındadır. İddia edildiğinin aksine e-imzalı değildir. Çünkü bir dökümanda elektronik imza bulunuyorsa, bu e-imza bilgisine ve o e-imzanın sertifika bilgilerine o döküman üzerinden ulaşılabilmektedir. Paylaşılan PDF'te bu bilgiler bulunmamakta.

Üstelik imza kısmı da oldukça amatörce hazırlanmış.

Bunu tartışmanın öncesinde zaten @Barış'ın tespitleri yeterliydi. Ancak kimin hazırladığı bilinmeyen, gerçekten hazırlanıp hazırlanmadığının tespiti yapılamayan bir "doküman" da kullanılarak, sanki işin içine resmiyet katılmış gibi gösterilerek konuyu açma amacını gizleyememiştir.

Son düzenleme:
Videodan hiçbir şey anlamadım. Site neden açılmıyor? TCK'ya uygun olmadığı için, TCK kararı ile erişim engeli getiriliyor (BTK da olabilir, emin değilim). BTK mavi ekran gelip gelmemesi, gelmiyorsa o şeyin hackerlar tarafından hedef alınıp alınmadığı çıkarımı da saçma. Video başlı başına troll gibi gözüküyor, arama barındaki ikonlar ele veriyor zaten.

Eski konuyu okudum. Kesinlike normal biri değil ve acilen tedavi altına alınması gerekiyor. Şimdiye kadar böylesini ilk defa görüyorum.

Kesinlikle tedavi görmesi gerekiyor. Gerçekten normal biri değil.

Bir de kendini çok önemli hissediyor da millet onu hacklemekle uğraşıyormuş gibi boş yapıyor.