Okuyup mezun olanlar iş arıyor, okumayıp bir işin ustası olanlar paraları yiyor şu an. Yıllar önce notlarım iyi gelsin diye beni korkutmak için sanayiye veririz diyordu ailem, keşke kabul etseydim diyorum. Şu an sanayide bir dükkanda usta olur, paraları götürürdüm.Ben okumaya da karşıyım bu zamanda. Çünkü artık hiçbir anlamı, değeri kalmadı. Boşa zaman kaybı. Elle tutulur bir şeyler olması lazım; proje mi geliştirirsin veya bir şeyler mi yapılır, gösterebileceğin CV'inde bir şeyler olması gerekiyor. ODTÜ, İTÜ fark etmiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
21 yaşındayım ayni şekilde bende üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bende bunu zamanımda düşündüm ve zamanla barıştım bu konu ile eğer tipten olarak bir yaş mevzusu ise bunu hiç düşünme derim 21 yaşındayım ve coğu gören beni liseyemi başladın kaça gidiyorsun diyor eğer tip olarak şey ediyorsan şimdiki nesil 17 18 olmasina rahmen 25 yaşında gibi gösteriyor bunu kafana hiç takma kendine iyi bak.
Utku92 80
Üstün
- Makaleler
- 1
16-18 yaşında olsaydınız, erkenden başlayıp biriktirip o parayla döndürülse çok şey yapılabilirdi; ancak ileri yaşa geldiğinizde o imkan kayboluyor çünkü para değersiz. Ancak genç yaşlarda birikirse bir şeye yarar. Ama yaşı geçenler de en zoru başarması gerekiyor; çok para kazanabilecek bir iş bulması şart oluyor. Yoksa asgari ücretle ömrü heba olmuş olur, ne ev alabilir ne araba, yaşamsal faaliyetlerini zor yapar. Bir de aile kurarsa, düşünemiyorum.Okuyup mezun olanlar iş arıyor, okumayıp bir işin ustası olanlar paraları yiyor şu an. Yıllar önce notlarım iyi gelsin diye beni korkutmak için sanayiye veririz diyordu ailem, keşke kabul etseydim diyorum. Şu an sanayide bir dükkanda usta olur, paraları götürürdüm.
Küçük yaşta sanayide vesaire işe girenler şu an kendi dükkanını açacak kıvamdadır muhtemelen. Mezun olunca sıfırdan başlıyorsun, 2 asgari maaş aldığını varsayarsak ilk işe girdiğinde ev mi alacaksın, araba mı alacaksın, hangi birine para biriktireceksin, nasıl biriktireceksin ? evlenmeyi düşünenler için durum daha vahim. Zaten 4 yıl kaybım var üstüne iş aramakla aylarım geçecek bari askerliği paralı yapayım diye askerlik parasını biriktiriyorum mesela. O para da askerliğe gidince yine sıfırdan başlayacağım. İşe girince dediklerime mi para biriktireyim, kendime mi harcayım. Söylenecek çok şey varda işte.16-18 yaşında olsaydınız, erkenden başlayıp biriktirip o parayla döndürülse çok şey yapılabilirdi; ancak ileri yaşa geldiğinizde o imkan kayboluyor çünkü para değersiz. Ancak genç yaşlarda birikirse bir şeye yarar. Ama yaşı geçenler de en zoru başarması gerekiyor; çok para kazanabilecek bir iş bulması şart oluyor. Yoksa asgari ücretle ömrü heba olmuş olur, ne ev alabilir ne araba, yaşamsal faaliyetlerini zor yapar. Bir de aile kurarsa, düşünemiyorum.
Captain Skriniar 124
Üstün
ODTÜ ve İTÜ kısmına kadar katılıyorum. Daha geçen hafta, bir şirkete gittim. Adamlar, Marmara Üniversitesinde okuyan kişiyi bile anında eliyorlar. Yapılan projelerden önce doğrudan üniversiteye bakıyorlar, projeleri hep ikinci plana atıyorlar. Tabi bu dediğim her şirket için geçerli değil fakat bu zamana kadar gördüğüm çoğu şirket bu mantıkla çalışıyor. GMY ile konuştuğumda ''isterse dünyayı kurtarsın, iyi bir üniversitede okumadıysa zor iş bulur'' lafını söyledi bana ki konuştuğum kişi ki bu konuştuğum kişi boş bir insan değil.Ben okumaya da karşıyım bu zamanda. Çünkü artık hiçbir anlamı, değeri kalmadı. Boşa zaman kaybı. Elle tutulur bir şeyler olması lazım; proje mi geliştirirsin veya bir şeyler mi yapılır, gösterebileceğin CV'inde bir şeyler olması gerekiyor. ODTÜ, İTÜ fark etmiyor.
Ben okumaya da karşıyım bu zamanda. Çünkü artık hiçbir anlamı, değeri kalmadı. Boşa zaman kaybı. Elle tutulur bir şeyler olması lazım; proje mi geliştirirsin veya bir şeyler mi yapılır, gösterebileceğin CV'inde bir şeyler olması gerekiyor. ODTÜ, İTÜ fark etmiyor.
ODTÜ, İTÜ çok fark ediyor. Orayı kazanmak her yiğidin harcı değil. Oraya gelen biri zaten çalışkan biri oluyor. Ki bu da aynı akademik başarıyı gösterir. Oraya girenlerin küçük bir kısmı iş bulamıyor. Ancak yurt dışına giden çok kişi var. TR'de de kalan kişiler de var ama bilinen sektörler alıyor. Bir de hoca referans olursa tadından yenmez.
Captain Skriniar 124
Üstün
Bu akademik başarısını maalesef işte göstermiyor çoğu kişi.ODTÜ, İTÜ çok fark ediyor. Orayı kazanmak her yiğidin harcı değil. Oraya gelen biri zaten çalışkan biri oluyor. Ki bu da aynı akademik başarıyı gösterir.
ODTÜ ve İTÜ kısmına kadar katılıyorum. Daha geçen hafta, bir şirkete gittim. Adamlar, Marmara Üniversitesinde okuyan kişiyi bile anında eliyorlar. Yapılan projelerden önce doğrudan üniversiteye bakıyorlar, projeleri hep ikinci plana atıyorlar. Tabii bu dediğim her şirket için geçerli değil fakat bu zamana kadar gördüğüm çoğu şirket bu mantıkla çalışıyor. GMY ile konuştuğumda "isterse dünyayı kurtarsın, iyi bir üniversitede okumadıysa zor iş bulur" lafını söyledi bana ki konuştuğum kişi ki bu konuştuğum kişi boş bir insan değil.
Evet, ODTÜ, İTÜ bakıyor işveren. Haklısın. Çünkü orayı kazanmak aşırı zor.
Captain Skriniar 124
Üstün
Sorunda burada başlıyor, zor olabilir. Fakat bu kişinin potansiyeli nedir? Daha önceden bir kaç kez şirket ortamında bulundum, çoğu genelde işe girince potansiyelsiz, boş beleş tayfa oluyor.Evet, ODTÜ, İTÜ bakıyor işveren. Haklısın. Çünkü orayı kazanmak aşırı zor.
Yeni konular
-
Osmaniye'de okul saldırısı: 1 öğretmen hayatını kaybetti
- Hasan Merkit
-
-
-
-
-
-