ODTÜ ve İTÜ kısmına kadar katılıyorum. Daha geçen hafta, bir şirkete gittim. Adamlar, Marmara Üniversitesinde okuyan kişiyi bile anında eliyorlar. Yapılan projelerden önce doğrudan üniversiteye bakıyorlar, projeleri hep ikinci plana atıyorlar. Tabi bu dediğim her şirket için geçerli değil fakat bu zamana kadar gördüğüm çoğu şirket bu mantıkla çalışıyor. GMY ile konuştuğumda ''isterse dünyayı kurtarsın, iyi bir üniversitede okumadıysa zor iş bulur'' lafını söyledi bana ki konuştuğum kişi ki bu konuştuğum kişi boş bir insan değil.
Bana göre fasa fiso şeyler. Bir alanda bir şeyler başardıysanız, onu CV'de gösterdiyseniz, biraz da dil biliyorsanız, yurt dışında bile iş bulursunuz.
Evet, ODTÜ, İTÜ bakıyor işveren. Haklısın. Çünkü orayı kazanmak aşırı zor.
Bu üniversiteler artık eskisi gibi değiller.

Bana göre fasa fiso şeyler. Bir alanda bir şeyler başardıysanız, onu CV'de gösterdiyseniz, biraz da dil biliyorsanız, yurt dışında bile iş bulursunuz.
Yurt dışında evet, ama Türkiye şartlarında maalesef öyle değil. Başarıdan önce okula bakıyorlar.

Yurt dışında evet, ama Türkiye şartlarında maalesef öyle değil. Başarıdan önce okula bakıyorlar.
Onun sınırı yok artık, hele ki bu yüzyılda tamamen kalktı. İngilizce bilmesen bile yurt dışına parça iş yapabilirsin; İngilizce bilirsen de kalıcı bir şirkette girip çalışabilirsin. Örneğin, Upwork gibi siteler aracılığıyla.

Kimse kusura bakmasın ama okumanın yaşı var. Ben bilgisayar mühendisliğinden bahsedeyim. Ortaokuldan beri çalışan mı ODTÜ/İTÜ/BOUN mu gider, yoksa yıllar sonra ders çalışan mı gider? 40 yaşında YKS'ye girip ODTÜ tutturduğunu hiç görmedim. Okumakla iş bulunmuyor. 50 bin ve üssü rahat iş buluyor mu? Hiç düşündünüz mü? Veya akademik kariyeri var mı kıdemli şekilde?
Ona bakılırsa 200K'dan da girsen bölüme yüksek şirketlerde iş bulursun, referans olacak biri olduktan sonra. Ve konu sahibi daha 22 yaşında, abartmamak gerek. Ek olarak yaşı büyük olup da güzel yerlerde okuyanı gördüm.

Ona bakılırsa 200K'dan da girsen bölüme yüksek şirketlerde iş bulursun, referans olacak biri olduktan sonra. Ve konu sahibi daha 22 yaşında, abartmamak gerek. Ek olarak yaşı büyük olup da güzel yerlerde okuyanı gördüm.
Hoca kalitesi de değişiyor hocam farkındaysan. Bana göre usta-çırak ilişkisi önemlidir.

Yahu hiç fark etmez. Hatta aksine çok daha makara ve keyifli oluyor. Benim senden daha fazlaydı yaşım üniversiteye gittiğim zaman mesela. Sana abi mi diyelim yoksa usta mı diyelim demişlerdi gençler. :hehehe:

Şırnak'ta yaptığım askerlik anılarımı çok anlattım köftehorlara. İsmimle hitap edin demiştim, unutmam. Senin kafana takma sebebini anlayamadım. Uyum çabuk sağlarsın, no problem bence. 🫡

Üniversiteye gitmek için gayet dengeli ve güzel yaştasın bu arada. 🤙

Hoca kalitesi de değişiyor hocam farkındaysan. Bana göre usta-çırak ilişkisi önemlidir.

Değişsin, internette tonlarca kaynak var. Ve sonuç olarak referansı varsa iş buluyor yüksek yerde okumayan kişi. Ve bir yerde çalışmak, üniversitede öğrendiğinden çok farklı.

Değişsin, internette tonlarca kaynak var. Ve sonuç olarak referansı varsa iş buluyor yüksek yerde okumayan kişi. Ve bir yerde çalışmak, üniversitede öğrendiğinden çok farklı.
İnternetten eğer gerçekten isteyerek yaparsan bir şeyi gerçekten uzmanlaşabiliyorsun. Bir örneği de ben. Ancak çok çalışmak gerekiyor ve sadece 1 kaynakla yetinmemek.